In vizor

Consiliul Județean Cluj a PIERDUT procesul cu angajații DGASPC Cluj: Instanța a corectat ABUZUL prin care salariile angajaților au fost DIMINUATE

Scris de 1,055

DGASPC Cluj a câștigat un alt proces cu Consiliul Județean Cluj. Curtea de Apel Cluj a anulat Hotărârea prin care salariile a 372 de angajați au fost diminuate. Directorul DGASPC Dan Tămaș a declarat că angajații instituției pe care o conduce sunt afectați de ”conflictul de uzură” pe care președintele Tișe îl are cu DGASPC Cluj încă de la preluarea mandatului în 2016. 

“Doreii” din Consiliul Județean Cluj lovesc din nou! Curtea de Apel Cluj a anulat printr-o decizie definitivă hotărârea CJ din 28 noiembrie 2018 care imputa DGASPC un prejudiciu de cca 9 milioane lei, rezultat din diferența de calculare a salariilor unor angajați (372 ca număr) ai instituției noastre. Ideea nu este neapărat că DGASPC A CÂȘTIGAT DIN NOU, ceea ce era previzibil, ci că incompetența din CJ Cluj nu are limite. Cred că președintele CJ, Alin Tișe, și consilierii săi fideli nu înțeleg că demonetizează și decredibilizează grav această instituție, care produce procese pe bandă rulantă și apoi le pierde “cu brio”. Cine suportă aceste cheltuieli de judecată? Cine răspunde pentru numeroase erori în lanț? Cine poate stopa procesomania absurdă și abuzurile CJ Cluj? Cred că aceste întrebări sunt legitime și ar trebui să fie clarificate la un moment dat. Acești “Dorei” se fac în continuare că lucrează, întrebarea este în beneficiul cui? Clar nu al cetățenilor, cel puțin nu al angajaților DGASPC, exasperați de acest conflict de uzură întreținut de CJ. Cred că niște demisii demne la CJ Cluj ar fi un semnal bun. Nu suficient pentru a face ordine în acest dezastru, dar măcar ar arăta că aleșilor le mai pasă măcar puțin de cei care le-au dat puterea. Aș vrea să-i reamintesc domnului Tișe că art 16 alin. 2 din Constituția României spune că “Nimeni nu este mai presus de lege”. Sunt curios care este lectura dânsului, deși am o bănuială…Dar mai sunt și vești bune – mă bucur să confirm că la DGASPC Cluj nu avem în continuare NICIUN CAZ de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților și al beneficiarilor”, a declarat Dan  Tămaș.

Citește și:

Consiliul Județean Cluj taie salariile a 233 de angajați ai DGASPC Cluj: bucătari, îngrijitoare, asistenți, spălătorese

Sindicatul „Unirea Cluj” a câștigat procesul cu Consiliul Judeţean Cluj, care, în baza hotărârii Curții de Apel Cluj este obligat să  Anulează parţial Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 284/28.11.2018 pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 173/2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru unii angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, cu modificările ulterioare, în partea care priveşte: -Art. I, pct. 1 alin. 2, având următorul conţinut: (2) Cu data de 01.07.2017 se stabilesc salariile de bază, precum şi coeficienţii care stau la baza determinării acestora, pentru personalul contractual, din cadrul familiei ocupaţionale “Administraţie” prevăzută în Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nr. 153/20J 7, angajat în aparatul de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, conform anexei nr. 2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre. ” -Art. I, pct. 3 având următorul conţinut: 3. Titlul Anexei nr. 2 se modifică şi va avea următorul conţinut: “NOMENCLATORUL ŞI IERARHIA FUNCŢIILOR CONTRACTUALE din cadrul aparatului de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, care cuprind coeficienţii şi salariile de bază corespunzătoare”. – Art. II având următorul conţinut: În termen de 30 de zile de la data aprobării prezentei hotărâri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj va lua toate măsurile care se impun cu privire la reîncadrarea şi salarizarea personalului contractul familia ocupaţională “Administraţie”, care desfăşoară activitatea în centrele fără personalitate juridică aflate în subordinea sa şi care va fi salarizat conform Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nr. 153/2017 anexa nr. VIII, cap. II, lit. B – Alte unităţi bugetare de subordonare centrală şi locală, precum şi din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare, investiţii şi anexa VIII cap. II, lit. C – Alte funcţii comune din sectorul bugetar. 

Angajații DGASPC Cluj au reușit să obțină în instanță recunoaşterea drepturilor salariale pentru 270 membrii de sindicat. Au fost epuizate toate căile de atac, hotărârea este definitivă

Sindicatul a dat în judecată Consiliul Judeţean Cluj în anul 2019 pentru că, începând cu data de 28.11. 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a cerut modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 173/2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru unii angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. 

După ce în 20.11.2019, Tribunalul Cluj a dat câștig de cauză sindicatului „Unirea Cluj”, Consiliul Judeţean Cluj a făcut apel la Curtea de Apel Cluj, pierzând și de această dată. Curtea de Apel, a dat azi o hotărâre definitivă și irevocabilă, care trebuie pusă imediat în aplicare.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE