Din oras

Consiliul Judetean cheltuie bani pe servicii juridice dupa o licitatie ratata

Consiliul Judetean Cluj a achizitionat servicii juridice externe de la o casa de avocatura din Bucuresti pentru a fi reprezentat in instanta intr-un proces ce vizeaza o licitatie. Chiar daca departamentul juridic al CJ Cluj nu duce lipsa de personal, reprezentantii institutiei au explicat pentru Ziar de Cluj ca s-a luat aceasta decizie pentru a nu exista indoiala unui conflict de interese.

“Aceasta este procedura, este vorba de un caz semnalat chiar de Ziar de Cluj, cu licitatia pentru Tetarom I. Avand in vedere ca juristii Consiliului Judetean s-au pronuntat deja in aceasta situatie este corect ca institutia sa fie aparata in procesul intentat de una dintre societatile participante la licitatie, de cineva din exterior”, a explicat Alin Iuga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Cluj rationamentul achizitionarii serviciilor juridice.

Contractul in valoare de 14.500 de lei, plus TVA, s-a incheiat cu SCA Pangratie si Asociatii din Bucuresti si vizeaza “servicii juridice de consultanta, de asistenta si de reprezentare a Judetului Cluj, in dosar nr. 5725/117/2014, aflat pe rolul Tribunalului Cluj, precum si a oricarei alte cauze ce deriva din acesta”.

Este vorba de un proces intentat Consiliului Judetean si Regiei Autonome de Drumuri Judetene de asocierea careia i-a fost atribuit contractul initial – S.C. Trustul de Instalatii Montaj şi Constructii S.A. – S.C. Grup 4 Instalatii S.A. – S.C. Electroconstructia Elco Cluj S.A., primul termen fiind fixat pe data de 22 aprilie.

Initial contractul pentru extinderea Parcului Tetarom I de pe Taietura Turcului, estimat la peste 12 milioane de euro, a fost castigat de S.C. Trustul de Instalatii Montaj şi Constructii S.A. – S.C. Grup 4 Instalatii S.A. – S.C. Electroconstructia Elco Cluj S.A. – Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj, cu o propunere financiara de 37.374.750 lei fara TVA. Rezultatul licitatiei a fost, insa, contestat de ACI Cluj, care a participat la aceasta achizitie in asociere cu Electromontaj SA Bucuresti – SC Nord Conforest SA.
Pe scurt, ACI Cluj a atacat rezultatul licitatiei la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, pentru ca Grup 4 Instalatii s-a asociat cu Regia Autonoma de Drumuri Judetene, care este o regie a Consiliului Judetean Cluj, fiind la mijloc un conflict de interese. Mai mult, din Consiliul de Administratie al Regiei face parte si  Calin Marcel Gabudean, acesta avand calitatea de administrator, cel care este sotul consilierului judetean Adina Ratiu.
CNSC a decis anularea licitatiei, iar CJ a avut 15 zile la dispozitie pentru reevaluarea ofertelor, in urma careia castigatoare a fost desemnata asocierea ACI Cluj – Electromontaj SA Bucuresti – SC Nord Conforest SA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *