In vizor

Consiliul Judetean baga sub pres problemele de la groapa ecologica a Clujului

Problemele de executie a lucrarilor la Centrul de Management Integrat al Deseurilor, evidentiate intr-o expertiza data publicitatii la inceputul lunii septembrie, par sa fie ignorate de autoritatile judetene. Antreprenorul general are termen pana la sfarsitul acestei saptamani sa remedieze lucrarile executate gresit, insa lucrurile sunt departe de a fi reparate. Totusi, presedintele interimar Vakar Istvan spune ca autoritatea judeteana nu ar dori, sub nicio forma, sa rezilieze contractul.

Expertiza realizata la cererea Consiliului Judetean la groapa de gunoi din comuna Feleacu a scos la iveala lucruri grave. Din cauza lucrarilor de executie realizate prost, s-a stabilit ca exista riscul ca tone de gunoi sa alunece din groapa dupa surpari de teren. Aceste probleme ar putea surveni in cativa ani, in caz de cutremur sau chiar o ploaie masiva. S-a mai constatat ca au disparut de la groapa 33.000 de metri cubi de pamant, astfel ca stabilitatea intregului proiect a fost pus in pericol.

De la publicarea expertizei, reprezentantii Consiliului Judetean Cluj au avut mai multe intalniri cu reprezentantii antreprenorului, firma Atzwanger S.p.a  and Ladurner SRL ultima avand loc saptamana trecuta. Acestora li s-a solicitat sa remedieze lucrarile executate gresit.

Acum, liderii judetului o dau la-ntoarsa si spun ca nu se doreste sa se ajunga la rezilierea contractului, chiar daca problemele de executie a lucrarilor nu au fost inca corectate.

„Ne-am intalnit cu constructorul saptamana trecuta. Ei promit verzi si uscate. Au intrat in front, lucraza. Daca intr-adevar s-ar pune pe treaba ar fi cea mai buna si cea mai superba solutie. Este o problema mare, o parte din ce au executat nu este conform proiectului. Cand am fost pe santier, munceau la remedierea problemei”, a declarat presedintele interimar al Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan.

Acesta mai sustine ca nu se doreste rezilierea contractului, lasand de inteles ca vor fi continuate lucrarile cu acelasi antreprenor, chiar daca nu sunt remediate problemele de executie, pana la sfarsitul acestei saptamani.

„Nu am vrea sa scoatem la licitatie lucrarile inca o data, Ee tare as spera sa poata duce ei. Dorinta ar fi sa fie rezolvata problema cat de repede si conform proiectului initial”, a completat Vakar Istvan.

Printre problemele semnalate in expertiza au fost enumerate urmatoarele: destabilizarea taluzului nordic, suspiciuni legate de calitatea materialului folosit, lucrari neautorizate de excavatii și disparitia echivalentului a o mie de bascule de pamant. Mai mult, expertiza a aratat ca sistemul de drenaj, care trebuia sa aiba o grosime de 1,5 metri, a fost facuta doar prin santuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *