In vizor

Consiliul Județean a cumpărat fabrica aflată în insolvență: 4,8 milioane de euro pentru CLUJANA

Contractul de vânzare-cumpărare privind achiziționareaa mai multor active aflate în patrimoniul Clujana, pe amplasamentul situat în Piața 1 Mai, au fost semnate astăzi de vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat, în prezența conducerii societății comerciale Clujana S.A., a administratorului judiciar și a notarului.

Cu privire la acest final mai mult decât așteptat, Ziar de Cluj scria recent că patrimoniul fabricii de încălțăminte Clujana, aflată în insolvență, va fi preluat de Consiliul Județean Cluj. După ce această procedură se va încheia, sediul fabricii se va muta în Tetarom I.

CITEȘTE ȘI: Fabrica de încălţăminte Clujana își va muta fabrica. Forul județean cumpără patrimoniul societății, aflată în insolvență

Nouă imobile, terenuri și construcții, deținute de fabrica de încălțăminte, respectiv birouri, spații comerciale, curți și hale de producție, au trecut în proprietatea județului Cluj.

Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active este de 22.072.808 lei, valoare de piață rezultată în urma unei evaluări independente realizate în baza standardelor de evaluare a bunurilor 2018 emise de ANEVAR.  

Conform contractului de vânzare-cumpărare, toate cele nouă imobile, în suprafață totală de 9.929 mp, vor fi predate către Consiliul Județean în maxim 90 de zile. 

Intenția CJ Cluj în privința acestor imobile vizează reconversia lor în diverse spații administrative capabile să satisfacă atât necesitățile actuale ale Consiliului Județean, cât și cele ale entităților subordonate, a căror activitate se desfășoară momentan în clădiri închiriate. 

Astfel, se dorește ca în clădirile achiziționate acum să fie relocate birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 lei anual.

Referitor la fabrica Clujana, brandul și istoria acestei întreprinderi, Consiliul Județean Cluj intenționează să mute liniile de producție și toate celelalte active într-un spațiu nou, adaptat necesităților actuale ale societății. 

”În prezent se fac demersurile necesare pentru relocarea Clujana în una din halele nou construite în Parcul Industrial Tetarom I de pe strada Tăietura Turcului nr. 47. Imobilele edificate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană de extindere a Parcului Tetarom I sunt finalizate și urmează să fie recepționate în perioada imediat următoare”, se precizează într-un comunicat al CJ Cluj.

Clujana a intrat în insolvență în ianuarie 2018, în urma unei decizii luate de Tribunalul Specializat Cluj. Activitatea la Clujana a continuat ca urmare a contractelor existente. La acea dată, Clujana avea o datorie de 15 milioane lei către ANAF. Producătorul de încălţăminte Clujana are 378 de angajaţi, societatea fiind deţinută de Consiliul Judeţean Cluj, care are peste 93% din acţiunile societăţii, restul aparţinând unei asociaţii a angajaţilor şi SIF Oltenia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *