Din oras

Consiliul Concurentei va decide vineri soarta Cluj Arena

Cluj Arena, societatea care administreaza stadionul, va afla in urma intalnirii care urmeaza a se desfasura vineri la Bucuresti intre reprezentatnii Consiliului Judetan Cluj si cei ai  Consiliului Concurentei, modalitatea prin care va putea scapa de faliment. Cum cel mai probabil ca marirea de capital aprobata de catre deliberativul judetean, odata cu votarea bugetului pe 2016, nu va fi agreata de catre reprezentantii Consiliul Concurentei, pe motiv ca s-ar incadra la ajutor de stat, pentru salvarea societatii va ramane doar varianta propusa de catre Consiliul Concurentei. 

Societatea Cluj Arena are conturile blocate de catre Primaria Cluj-Napoca inca de la inceputul lunii august a anului trecut pentru neplata impozitului pe cladirea stadionului. Dupa mai bine de jumatate de an de discutii si scandaluri intre aparatul de specialitate si conducerea CJ Cluj, sansele ca societatea sa scape la sfarsitul acestei saptamani de faliment sunt destul de ridicate. Slavarea vine din partea Consiliului Concurentei care va inainta administratiei judetene o propunere prin care “majorarea de capital” necesara achitarii impozitului pe cladire sa nu fie considerat ajutor de stat.

“Urmeaza sa ne deplasam vineri la Bucuresti pentru o intalnire cu reprezentantii Consiliului Concurentei privind modalitea prin care putem salva societatea.Vom discuta pe acte, sunt identificate doua solutii. Vineri, la ora 11, suntem la C.C. sa discutam exact procedura. Va fi o discutie tehnica aplicata cu expertii pe formulele propuse. Exista cel putin o solutie pentru a putea sa finantam si implicit sa salvam Cluj Arena, pentru ca daca nu era nicio solutie ne spuneau de mult sau ne trimiteau o adresa si ne spuneau sa ne luam gandul.  Ne-au informat ca sunt doua variante pe care trebuie sa discutam, insa nu ne-au dat niciun fel de detaliu, de aceea ne-au chemat la sfarsitul acesta de saptamana. Tot ce pot spune la aceasta ora este ca vineri dupa masa vom cunoaste care va fi parcursul actiunilor pe care trebuie sa le urmam”, a afirmat Calin Tuluc, vicepresedintele CJ Cluj.

Cluj Arena are in prezent datorii de aproape 12 milioane de lei, iar in cazul in care s-ar plati pana la 31 martie debitul principal, ar avea sanse sa scape de 75% din sumele incadrate ca fiind penalitati de intarziere si majorari. Conducerea societatii face eforturi pentru a reusi sa plateasca din incasarile curente utilitatile de apa, gaz si curent pentru a nu fi afectate activitatile societatilor care au spatiile inchiriate in incinta stadionului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *