In vizor

Consiliul Concurenței, anchetă de amploare la Orange și RCS&RDS

Consiliul Concurenţei a anunțat vineri că a declanșat două investigații ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România și, respectiv, RCS&RDS.pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

„Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus unui tarif excesiv, cel puțin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției”, se arată înt-un comunicat al Consiliului Concurenței, informează Mediafax.

Conform acestuia, Consiliul a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

„Pentru a obține autorizație de executare a unor lucrări de construcții sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de rețele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcție propusă nu afectează în nici un fel rețelele deținute de aceștia”, a explicat Consiliul Concurenței.

Reprezentanții instituției amintesc faptul că, în primăvara acestui an, autoritatea de concurență a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *