In vizor

Consiliile judetene, mana larga la plati. Topul judetelor ce cheltuie miliarde pe incalzirea institutiilor in care functioneaza

Reprezentantii consiliilor judetene sunt mana larga atunci cand vine vorba de cheltuielile cu bunuri si servicii. Un studiu realizat recent arata ca unele consilii judetene platesc facturi chiar si de cateva sute de ori mai mari pentru aceleasi servicii.

In primele opt lui ale lui 2014, Consiliul judetean Cluj a cheltuit peste 86.000 de lei pentru incalzirea cladirii in care functioneaza. Chiar daca suma este peste media celorlalte judete, cei mai multi bani i-a decontat CJ Maramures, care a platit anul acesta 300.000 de lei pentru incalzirea cladirii in care functioneaza.

Anul acesta, Consiliul Judetean Cluj a consumat mai multa energie termica decat multe alte institutii omoloage. Consiliile Judetene din Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Buzau, Calarasi, Dolj, Galati Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Suceava au platit mult mai putin pentru incalzirea cladirilor in care functioneaza.

Din ianuarie 2014 pana in august 2014, CJ Cluj a platit 86.824 de lei pentru incalzirea institutiei. Adica peste 800 de milioane de lei vechi.

Totusi, Clujul nici macar nu se poate compara cu alte judete fruntase, care au reusit sa cheltuiasca, pentru o incalzirea unei singure institutii, peste 300.000 de lei in primele opt luni al lui 2014. Aici se incadreaza Maramuresul, dar nici Satu Mare, Mures sau Valcea nu sunt departe – au platit aproximativ 250.000 de lei pentru energia termica.

Consiliul Judetean Cluj a platit, iarna trecuta, peste 52.000 de lei doar pentru incalzire. Cladirea institutiei, desi nou-nouta, a consumat in lunile de iarna cat 65 de apartamente cu doua camere. Incalzirea institutiei se realizeaza cu centrala termica proprie, spun reprezentantii CJ Cluj. Centrala care a consumat, din noiembrie pana in februarie, nu mai putin de 282.957 kwh, pentru care institutia a platit exact 52.072 de lei.

Satu Mare a fost, insa, campionul decontarilor pentru incalzire in anul 2013, cand a platit aproape 450.000 de lei pentru incalzire.

Datele provin dintr-o cercetare facuta de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, care a solicitat tuturor Consiliilor Judetene din Romania sa comunice datele privind sumele cheltuite din bani publici pentru anumite servicii. Solicitarile au fost facute in baza legii 544/2001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version