Din oras

Consilierul local Ovidiu Chifor, acuzat ca isi neglijeaza obligatiile de serviciu si se crede sef al Directiei Judetene de Sport

Ovidiu Chifor, consilier local PSD si angajat al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, este acuzat ca si-a neglijat indatoririle de serviciu, ca absenteaza zile intregi si ca se crede seful Directiei. Acesta neaga orice fel de acuzatii, in timp ce directorul DJST spune ca “e cam adevarat” ca in doi ani nu a prea facut nimic din cele prevazute de fisa postului.

“Absenteaza de la locul de munca cu zilele, sfidand colegii de serviciu, inclusiv prin salariul nesimtit pe care il are, avand cel mai mare salariu din institutie, chiar mai mare decat al directorului. De cand este angajatul DJST Cluj nu a facut nimic pentru institutie (nu a emis niciun act sub semnatura proprie sau sa fi organizat vreo competitie, ori sa fi “savarsit” ceva din atributiile fisei postului) si aceasta de doi ani de zile. Nu sprijina CSM Cluj, club tinand tot de Ministerul Sportului ca si DJST, sub niciun fel, fiind binecunoscuta apropierea sa fata de CS U, club apartinand de Ministerul Educatiei, unde poate fi vazut mai des decat la serviciu, adica saptamanal. Se prezinta public ca fiind directorul DJST Cluj si se poarta ca atare, dand sarcini si indicatii pretioase colegilor, mai ales celor de la Sala Spoturilor, unde are birou rezervat pentru uzul propriu. Vrea sa scoata lotul olimpic de judo din incinta hotelului Stadion (unde este cantonat permanent) pentru – sustine el – rentabilizarea hotelului”, se arata intr-o sesizare transmisa la adresa redactiei.

Contactat telefonic, Ovidiu Chifor spune ca absentele de la locul de munca sunt intotdeauna motivate de indatoririle de ales local si neaga ca ar avea o atitudine necorespunzatoare fata de colegi.

“Eu particip la aproape toate competitiile care se desfasoara in municipiul Cluj-Napoca. In Consiliul Local am ridicat problema finantarii, am militat pentru alocarea unei sume mari clubului CSM si Liceului cu Program Sportiv, am obtinut cu 5.000 de lei mai mult. Eu nu dau indicatii nimanui, nu am subalterni, eu sunt inspector la Directia de Sport, puteti intreba angajatii, nu ma duc nimanui sa-i dau indicatii. Oricine m-a sunat, am mers la domnul director si orice problema am discutat-o cu dansul. Sunt tot timpul la serviciu, lipsesc doar cand am sedinte de Consiliu Local, sedinte la Consilii de Administratie unde suntem repartizati la scoli, comisii. Lipsesc motivat, sunt consilier local, trebuie sa plec de la serviciu cand am sedinte, dar imi fac treaba cu foarte multa constiinciozitate”, a replicat Chifor.

Razvan Sotiriu, directorul DJST, intrebat daca se confirma acuzatia ca in doia ani, de cand este angajatul DJST, Ovidiu Chifor “nu a facut nimic pentru institutie, nu a emis niciun act sub semnatura proprie si nu a organizat vreo competitie”, a spus:

“Asta e cam adevarat. Erau lucruri in care trebuia sa se implice, era in fisa postului. Ii scrie in fisa postului ce are de facut”, a spus Sotiriu.

In ceea ce priveste sprijinirea unui club sau altul din oras Sotiriu crede ca nu I se poate reprosa nimic lui Chifor:

“Nu stiu daca e treaba lui sa sprijine un club sau altul. In calitatea sa de consilier local eu zic ca i-a sprijinit pe toti, dar ca si angajat al Directiei de Sport nu stiu daca e treaba lui sa sprijine un club sau altul, trebuie sa fie impartial”, a spus directorul DJST.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *