PubliNews

CONFERINȚĂ INEDITĂ DE LIFESTYLE BUSINESS, LA CLUJ

Oameni de știință, alături de nutriționiști, sportivi de performanță, health și business coach-i vin cu soluții practice pentru stilul de viață cel mai popular în rândul milenialilor

”Gândește global! Muncește cu pasiune! Bucură-te de viață”. Sub acest slogan și cu această tematică va avea loc, la Cluj-Napoca, pe 2 noiembrie, la The Office, Conferința de Lifestyle Business, cea de-a doua conferință din acest an organizată de comunitatea Mamprenoarelor (mame antreprenor din România) și FăBine.ro, platformă care promovează proiectele ONG-urilor din România.

Dacă prima conferință, care a avut loc în această primăvară la Iași, a avut ca tematică „Provocările generației Alfa”, acum e rândul milenialilor, prima generație de părinți care pune viața personală mai presus de carieră, să fie în centrul atenției. Tematica generală a noului eveniment marca #Mamprenoare este tocmai modelul preferat de carieră al părinților Millennials, și anume ”lifestyle business”, un stil de viață și de carieră preferat de milioane de oameni din întreaga lume. Doar în SUA are, în acest moment, peste 55,5 milioane de ”adepți”.

Lifestyle business – echilibrul dintre viața personală și viața profesională, modelul preferat al milenialilor

”Este un trend care câștigă teren în toate țările: oamenii preferă să lucreze tot mai mult de acasă și să aibă un program cât mai flexibil. În România, acest trend a fost pornit de către mamele aflate în concediu de maternitate, care au decis să își deschidă mici afaceri, pornite din hobby-uri de cele mai multe ori, pentru a înlocui venitul din salariu. Succesul lor a inspirat tot mai mulți români, care își dezvoltă astăzi diverse afaceri apărute din pasiune, sau își practică meseriile din postura de freelancer sau antreprenor”, spune Alina Bota, fondatorul comunității Mamprenoare.

Modelul ”lifestyle business” presupune cunoașterea, dezvoltarea prin educație și monetizarea abilităților proprii cu scopul de a obține independența financiară care să îți permită să ai stilul de viață dorit. Pasiunea cu care muncești, libertatea de mișcare și timpul liber pentru a te bucura de viața personală sunt dezideratele acestui model de carieră și de viață. De asemenea, internetul și dezvoltarea unor surse de venit pasiv joacă un rol extrem de important în dezvoltarea acestui model de business.

”Avem în comunitățile Mamprenoare și FăBine.ro mii de părinți cu studii superioare, cu specializări de nișă și carieră de succes în diverse domenii, care au ales să devină antreprenori sau freelanceri pentru a avea libertatea de a se ocupa de familiile lor, de pasiunile lor sau de proiecte comunitare. Pentru ei și pentru toți cei care își doresc să obțină echilibru între viața personală și cea de familie am organizat această conferință, pe format de paneluri de discuții pe trei mari tematici importante: 1. gândește global, 2. muncește cu pasiune, 3. bucură-te de viață”, detaliază Alina.

Premieră: cercetători și oameni de știință invitați ca speakeri, într-un panel despre știință și educație, la o conferință de lifestyle

Speakerii invitați sunt antreprenori români care și-au transformat pasiunile în afaceri și își trăiesc visul alături de familiile lor, oameni care construiesc comunități-suport, un sportiv de performanță și un health coach care vin cu soluții simple pentru a avea o viața lungă și sănătoasă. O noutate pe care o aduce această conferință este panelul de discuții despre știință și educație la care participă trei cercetători români din diaspora care luptă pentru popularizarea științei.

”Ne dorim ca oamenii de știință să devină parte a comunităților noastre, pentru a stârni pasiunea pentru știință și gândirea critică, dar și pentru a ne oferi o viziune globală asupra implicațiilor pe care le are stilul nostru de viață asupra planetei și despre cum putem noi să ne implicăm pentru a le lăsa copiilor noștri o planetă locuibilă”, explică organizatorul conferinței, Alina Bota.

Participanții la conferință vor avea ocazia să stea de vorbă despre subiecte de interes și impact global, cu:

  • Cristian Presură, Phd, fizician român, autor al cărții „Fizica Povestită”– despre meseriile viitorului și cercetările la care lucrează în acest moment în domeniul medical
  • Vladimir Martinuși, PhD, pasionat de matematică și specialist în domeniul astrodinamicii– despre gunoiul spațial pe care l-a generat omenirea de la lansarea primului satelit
  • Alina Grigorescu, PhD, specialist în domeniul calității apei– despre impactul nostru, al fiecăruia, în sănătatea planetei

Pentru ceilalți care doresc să participe, BILETE sunt disponibile AICI. Cu precizarea că, până pe 30 septembrie 2019, pot beneficia de reduceri semnificative, de tip early bird. De asemenea, se oferă discount suplimentar pentru grupuri mai mari de trei persoane.

Conferința de Lifestyle Business este posibilă datorită implicării mamelor antreprenor din Comunitatea Mamprenoare, a primului sponsor care a crezut în idee, BCR și a partenerului media principal, Forbes România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *