Rautacisme

Condiția lui Cioloș de a reveni la guvernare: ”calendar precis de reforme”. Unitatea Militară de Presă G4Media face semantică pe text și pune virgula unde vor procurorii

Într-o discuție pe Facebook cu Irineu Darău, fostul său contracandidat la șefia USR PLUS, Dacian Cioloș copreședinte USR PLUS, a afirmat că USR PLUS nu ar trebui să revină în coaliția guvernamentală cu PNL și UDMR fără un calendar de reforme, cu termene stabilite precis și asumate de toate cele trei partide.

”Și fără Florin Cîțu premier, eu nu aș mai intra într-un guvern de coaliție fără un calendar precis de reforme, după modelul german. Tocmai ca să nu existe disputele de pe parcursul mandatului” – a scris Cioloș.

Dar ălora care le dictează materialele celor de la G4Media le-a ieșit: ”Cioloș ridică miza pentru revenirea USR PLUS în coaliția cu PNL: Fără Cîțu premier, dar cu calendar precis de reforme”.

Nu că am vrea să fim naziști gramaticali dar, construcția frazei nu este de ridicare de miză. Acel ”Și fără” are rol de ”chiar fără” și nu exclude prezența USR PLUS la guvernare cu Cîțu ca premier, ci doar accentuează faptul că acea posibilă revenire nu se va face ”fără un calendar precis de reforme, după modelul german”.

Așa că mai ușor cu manipulatul pe scări!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *