In vizor

Concursuri cu "casa inchisa" marca DGASPC Cluj

Scris de 3,106

In timp ce mii de tineri nu-si gasesc locuri de munca, desi au diplome universitare, membrii loiali ai puterii primesc posturi pe lefuri bine platite, intr-un cerc rezervat privilegiatilor. Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului organizeaza concursuri pentru ocuparea unor posturi deja date pe “prietenii si relatii”.

Te doare inima sa auzi, cand te inscrii la concursul pentru un post, “poti sa participi, dar locul e deja dat”. E infiorator”, ne-a spus, deziluzionata, o clujeanca ce a crezut ca pregatirea si competentele sunt de ajuns pentru a obtine un post in cadrul DGASPC Cluj.

Dupa ce s-a inscris la concursul ce  va avea loc in luna ianuarie, chiar in sediul Directiei, un angajat i-a trantit adevarul crud in fata: examenul e doar de fatada, postul il va ocupa o persoana stabilita deja demult de conducere.

“Eu am experienta si stiu ca pot sa iau examenul, stiu ca sunt potrivita pentru slujba asta. Asta daca directia nu ar fi atat de corupta si nu ar pune in functie rude, prieteni, oameni care “trebuie” sa ajunga acolo. Mi s-a spus in fata: degeaba participi, esti proasta; posturile sunt aranjate”.

Femeia sustine ca cei care “trebuie” sa ajunga in posturi dupa sustinerea examenelor primesc subiectele inainte, de la o angajata a institutiei.

“Carmen Rachita da subiectele inainte, toata lumea stie asta. E atata coruptie in institutiile statului, ca te doare mintea. In cazul acesta, singurul criteriu de selectie ar trebui sa fie competenta – e singura caractristica ce vizeaza copiii. Eu chiar imi doresc postul asta si o sa invat legislatie timp de o luna ca sa-l sustin. Daca il pic, vreau sa-mi ridic capul sus, ca a fost corect, cinstit. Daca nu il iau, macar raman cu demnitatea. Dar asa, cand stii ca toate cunostintele lui Dan Tamas sunt privilegiate… nici nu-ti mai vine sa te duci”, mai spune clujeanca.

Femeia spune ca tot ce isi doreste e ca membrii comisiei de examinare sa fie persoane din exteriorul DGASPC, care sa examineze lucrarile obiectiv.

“Atata coruptie cata exista, ar trebui odata spulberata. Oamenii se plang de nedreptati, se cere o comisie din exterior. Cei de acolo se cunosc intre ei, posturile sunt date, degeaba ma mai inscriu eu, din exterior, ca n-am nicio sansa. Poate asa se aude si la Consiliul Judetean, sa vina cineva din exterior, sa lase omului o sansa sa participe in mod cinstit”, incheie ea.

Carmen Gabriela Rachita este sef serviciu la Serviciul management de caz protectie speciala copii in servicii de tip rezidential. Rachita e si membru in comisia care ar trebui sa ancheteze abuzurile lui Daniel Tamas, directorul general al DGASPC, semnalate de Ziar de Cluj in aceasta vara. Anul trecut, aceasta si-a cumparat o casa si a  castigat 11.757 de lei. Conduce un Opel Tigra.

*Reprezentantii DGASPC Cluj au refuzat sa raspunda la solicitarea trimisa de Ziar de Cluj institutiei inainte de publicarea articolului.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 24 hours In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 3 days In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE