Din oras

Concedieri masive la Paza si Protectie. Firma Consiliului Judetean, in impas dupa ce a pierdut contracte importante

O treime din angajatii SC Paza si Protectie, firma subordonata Consiliului Judetean Cluj, vor fi concediati in perioada urmatoare. 94 de agenti de securitate vor ramane fara loc de munca dupa ce firma a pierdut contracte importante. Mai mult, angajatii disponibilizati nu vor primi niciun leu plati compensatorii.

Intentia de disponibilizari a fost anuntata si la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM). Directoarea societatii, Adriana Sabou, revenita pe functie dupa lupte in instanta, nu este de gasit la telefon pentru a comenta situatia. De altfel aceasta nu mai raspunde reporterilor Ziar de Cluj dupa dezvaluirile aparute despre deconturile facute pe vremea mandatului ei: ceasuri, haine, sticle de vin si de vodca.

La solicitarea adresata Consiliului Judetean, Sabou trimite informatiile solicitate de Ziar de Cluj, care vizeaza disponibilizarile. Din cei 288 de angajati o treime isi vor pierde jobul in perioada urmatoare.

Motivul care determina concedierea preconizata este incetarea relatiilor contractuale cu 2 beneficiari ai serviciilor de paza pe care societatea noastra le presteaza. Numarul si categoriile de salariati care vor fi afectat de concedierea colectiva va fi de 94 de agenti de securitate. In Contractul Colectiv de Munca al societatii noastre nu sunt prevazute fonduri pentru acordarea de salarii compensatorii in cazul concedierilor colective. La data de 31.03.2015 societatea avea un numar de 228 de angajati”, se arata in adresa transmisa de Paza si Protectie SRL.

Consiliul Judetean Cluj a organizat la inceputul acestui an o licitatie directa pentru serviciile de paza si protectie pentru sediul institutiei, de pe strada Dorobantilor. Paza si Protectie SRL a reusit “performanta” de a pierde contractul, oferta declarata castigatoare a fost cea a SC Bronic Security SRL , o firma din Bucuresti cu o propunere financiara de 74.664 de lei.

Potrivit ultimelor date financiare disponibile, in 2013 Paza si Protectie avea o datorie de 1,3 milioane de lei si o pierdere de 563.000 de lei.
Dupa ce a fost data afara de doua ori intr-un an de la sefia firmei, Adriana Sabou a fost repusa in functia de director, post reinfiintat de CJ, in luna mai a anului trecut. Acelasi post a fost desfiintat in toamna 2013 de Consiliul Judetean din dorinta de a face economie. Apoi s-a infiintat un post de director pentru a pune in aplicare sentinta civila 2700/2014, sentinta care ii da dreptate lui Sabou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *