Din oras

Comportament haiducesc în Mănăștur. Cele șapte „magnifice” garaje, împrejmuite cu o barieră. Primăria nu a știut nimic 20 de ani

Din totdeauna, după cum spun locuitorii din zonă, pe strada Parâng există o barieră, în fața a șapte garaje din tablă. Respectivul obstacol a fost montat ca să îi împiedice pe șoferi să mai parcheze pe locurile altora. Terenul este privat, dar bariera a fost amplasată ilegal și nimeni din Primărie nu a știut nimic până astăzi, când situația a fost semnalată pe o rețea de socializare.

Este ceva absolut normal ca în oraș să vedem mașini parcate neregulamentar pe trotuare, pe carosabil și chiar în zonele verzi. Este ceva normal și ca locul de parcare pentru care ai plătit să îți mai fie ocupat din când în când de șoferii care nu au unde să își lase autoturismul. Mai puțin obișnuit este ca oamenii să aibă comportamente haiducești și să își facă singuri dreptate, cum este pe strada Parâng nr. 39.
Chiar la capătul străzii, lângă pădure, șapte garaje din tablă plus spațiul din fața lor au fost împrejmuite. A fost montată chiar și o barieră cu lacăt, care se poate ridica doar când unul din cei șapte “magnifici” proprietari de garaje vine cu cheia proprie.

Locuitorii din zonă spun că de când se știu bariera e acolo. Nimeni nu pare deranjat de faptul că unii și-au făcut singuri dreptate, fără să mai ceară vreun aviz de la Primărie, așa cum era normal.  

„E acolo bariera de când mă încălțam eu pe dos, demult, de 20 de ani. Nu știu care e situația terenului, a cui e proprietatea. Eu aici am copilărit și știu că bariera exista pe atunci. Trebuie văzut la autorități, care e situația terenului și a garajelor”, spune un locuitor din zonă.

O locatară din blocul de vis a vis de garajele cu pricina este mai deranjată de faptul că lângă zona împrejmuită este un gunoi de nedescris pentru că, se pare, mașinile de la salubritate vin din an în Paști în capăt de Mănăștur. Nu o încurcă cu nimic bariera.

„Bariera e aici de vreo câțiva ani buni, dar noi nu avem mașină, deci nu ne încurcă, nu știu nimic. Nu știu cine sunt cei care parchează aici, nu știm al cui e terenul, cred că e al statului. Nu ne interesează dacă nu avem mașină. Dar vin și din blocul vecin și de la noi din bloc. Dar pe noi ne mai deranjează și mizeria de acolo. Uitați, cetățenii de la blocul de vis a vis au gardul viu netuns de câțiva ani”, afirmă femeia.

Deși parcarea cu barieră există de 20 de ani, Primăria Cluj-Napoca nu s-a interesat niciodată de situația terenului, cine sunt cei care au interzis accesul pe locul respectiv și dacă au aprobare de la Primărie să facă acest lucru. Doar astăzi când situația a apărut pe rețelele de socializare, polițiștii locali s-au pus în mișcare și au mers pe teren să vadă despre ce este vorba.

Reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au declarat că terenul este în proprietate privată, iar garajele au fiecare proprietarul lor. Pentru că a trecut prea mult timp de la amplasarea barierei, Primăria Cluj-Napoca nu îl mai poate sancționa în niciun fel pe proprietar pentru că legea spune că totul se prescrie după o anumită perioadă.

„Polițiștii locali au fost să verifice în acea zonă, acea bariera. Este vorba despre un teren privat, iar acea barieră a fost amplasată pe teren privat. Bariera a fost amplasată, potrivit colegilor mei de la Poliția Locală, prin anii ‘90. Din păcate, această faptă se prescrie, având în vedere faptul că a trecut un termen de câțiva zeci de ani de atunci”, a declarat Iulia Perșa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *