Sport

Competițiile sportive s-au amânat din cauza coronavirus. Primăria Cluj-Napoca nu suspendă însă alocările de fonduri pentru cluburi

Primăria Cluj-Napoca nu a suspendat alocările de fonduri din bugetul local pentru cluburile sportive, în ciuda faptului că evenimentele și competițiile sportive au fost amânate ca urmare a instituirii stării de urgență. În urmă cu două zile, comisia de specialitate din cadrul Primăriei a aprobat lista cluburilor eligibile pentru finanțare. În mod normal, proiectele de hotărâre ar fi intrat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de luni, 23 martie, dar se amână pentru luna aprilie.

„Nu se amână alocarea de fonduri, nu a fost finalizată încă procedura (inclusiv contestații) până la data convocării ședinței de Consiliu Local. Alocarea de fonduri pentru sport va fi în ședința de Consiliu Local din aprilie”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, primarul Emil Boc.

În total, 43 de asociaţii şi cluburi sportive din Cluj-Napoca, dar şi cinci federaţii naţionale, vor primi peste 11 milioane lei din bugetul local pentru evenimente și competiții sportive în anul 2020. Rămâne de văzut ce competiţii vor mai avea loc anul acesta și în ce perioadă. Nu putem să nu ne întrebăm care a fost raționamentul conducerii Primăriei când a suspendat alocarea de fonduri pentru evenimente culturale, dar nu a aplicat același lucru și pentru sectorul sportiv.

Cei mai mulți bani vor fi alocați pentru Clubul Sportiv Universitatea, respectiv 3 milioane lei. Tot 3 milioane lei merg către Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj. Sume importante sunt alocate și pentru alte cluburi sportive, după cum urmează:

Asociația Club Sportiv U-BT 1.700.000 lei

Federația Română de Baschet 350.000 lei

Clubul Sportiv Municipal 430.000 lei

Clubul Sportiv Motorhome Napoca Rally Team 410.000 lei

Federația Română de Gimnastică Ritmică 350.000 lei

Asociația Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj 180.000 lei

Clubul Sportiv Politehnica ClujNapoca 140.000 lei

Asociația Județeană de Baschet Cluj 130.000 lei

Clubul Sportiv Voința 130.000 lei

Liceul cu Program Sportiv ClujNapoca 130.000 lei

În total, cererile depuse de cluburi şi federaţii au însumat aproximativ 25 milioane lei, dar suma alocată va fi de doar 11,2 milioane. 13 cluburi sportive nu au primit punctaj suficient sau au avut dosarele incomplete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *