Analiza

Compania de Transport Public își cultivă imaginea în presa locală – Lista publicațiilor care primesc anual bani publici

Scris de 51

În fiecare an, Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca alocă fonduri pentru contracte cu obiectul publicare materiale cu caracter informativ/promovare a imaginii si serviciilor oferite. Aproape aceleași firme beneficiază de contracte cu CTP Cluj-Napoca. În ultimii trei ani, a scăzut suma destinată acestui tip de contracte. Potrivit datelor furnizate de Primăria Cluj-Napoca, la solicitarea Ziar de Cluj, în perioada 2018 – 2020, situația arată astfel:

 • 104.600 lei au fost alocați pentru publicitate în 2018
 • 89.100 lei au fost alocați pentru publicitate în 2019
 • 87.900 lei au fost alocați pentru publicitate în 2020

Firmele care au avut contracte cu CTP Cluj-Napoca în perioada 2018 – 2020 sunt următoarele: News Portal (40.000 lei/3 ani), Camera de Comerț și Industrie (24.000 lei în 2018), Trop Media Apahida (54.000 lei/3 ani), Kunden Media SRL Cluj-Napoca (28.800 lei/2 ani), Monitorul de Cluj (51.300 lei/3 ani), Rimbo Media SRL Apahida (4000 lei/1 an), DHC Media Net Cluj-Napoca (35.100 lei/3 ani), Ejupress SRL Cluj-Napoca (9.000 lei/1 an), Simply Tricky (30.600 lei/2 ani). Majoritatea sunt firme deținute fie de patroni de presă locală fie de jurnaliști. Vu site-uri care adună împreună câteva zeci de cititori, adică fix nimic.

News Portal îi are ca asociați pe Octavian Hoandră, Ionuț Florin Oltean și Mihai Ionuț Bratiloveanu. Este firma pe care funcționează publicația online ziuacj.ro. Firma a fost înființată în 2010. Ultimele date financiare disponibile arată că avea o cifră de afaceri de 113 mii euro, profit 74 euro și zero angajați.

Trop Media Apahida are sediul în Apahida și obiect de activitate activități ale agențiilor de publicitate. Firma face trimitere tot la publicația online ziuacj.ro și îi are asociați pe Carol Vlad și Bianca Nicoleta Dinea. În 2016, Trop Media Apahida a avut 40 mii euro cifră de afaceri, 6700 euro profit și zero angajați.

Kunden Media SRL Cluj-Napoca este deținută de Mircea Sime, jurnalist. Obiectul de activitate al firmei este activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune. În 2019, cifra de afaceri a fost de 21.700 euro, profit net 4100 euro și zero angajați.

Monitorul de Cluj este deținută de Sorin Stanislav și Paul Niculescu. Este firma pe care funcționează publicația tipărită și online Monitorul de Cluj. Ultimele date financiare disponibile arată că firma a rulat, în 2019, o cifră de afaceri de aproape 281 mii euro, a declarat un profit net de aproximativ 40 mii euro și avea 14 angajați.

Rimbo Media SRL Apahida este deținută și administrată de Sorin Ioan Bodocean. Firma are obiect de activitate intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate. Firma respectivă ar vinde căței, mâncare pentru câini, oferă dresaj pentru câini, potrivit site-ului de prezentare cateidevanzare.info. În 2019, firma a avut cifră de afaceri 6500 euro, pierderi 438 euro și un angajat.

DHC Media Net Cluj-Napoca este firma pe care funcționează site-ul de știri stiridecluj.ro, este deținută de Horea Șoica și Ion Gheorghiță. În 2019, a avut cifră de afaceri aproximativ 63 mii euro, profit net 8900 euro și 3 angajați.

Ejupress SRL Cluj-Napoca are obiect de activitate activități de fotografie, este deținută de Eugen Olariu și Vasile Racovițan. În 2019, firma avea cifră de afaceri 1800 euro, profit 900 euro și zero angajați. Eugen Olariu mai deține și firma Home Media Production pe care funcționează site-ul de știri infocluj.eu. În 2019, firma a rulat o cifră de afaceri de 10.700 euro, a declarat profit net de aproape 10 mii euro și avea zero angajați.

Simply Tricky este firma jurnalistului Ionel Lespuc, care deține site-ul de știri media9.ro. Firma a rulat, în urmă cu doi ani, cifră de afaceri 13 mii euro, profit net 5000 mii euro și zero angajați.ULTIMA ORĂ

 • Acum 23 mins De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 1 hour Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 1 hour Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 2 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 3 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 3 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 6 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 7 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 7 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 20 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 20 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 23 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE