In vizor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj: Purtați măști de protecție, inclusiv măști improvizate!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj(CJSU Cluj) a transmis o informare prin care recomandă tuturor cetățenilor să poarte măști de protecție. Circulara include recomandarea ca cetățenii să folosească măști improvizate, prin intermendiul cărora să își acopere permanent nasul și gura în spațiile publice sau la locul de muncă.

 

„În cadrul ședinței extraordinare de azi, 15.04.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența Cluj, luând act de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României, implicit în județul Cluj și de evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care previzionează o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, a emis o recomandare pentru toți cetățenii județului Cluj, precum și pentru cei care tranzitează județul, de a-și acoperi fața (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-CoV-2, în spații publice sau la locul de muncă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgența Cluj a recomandat, de asemenea, evaluarea și monitorizarea zilnică a stării de sănătate a angajaților iar în cazul prezenței simptomatologiei respiratorii, persoana să se izoleze la domiciliu și sa apeleze la medicul de familie sau la serviciul 112, pentru cazuri urgente.

Aceste recomandări completează măsurile dispuse pâna în acest moment de autorități, pentru a limita răspândirea coronovarisului”, se arată în comunicatul CJSU Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *