Reportaj

Comedie în războiul dintre CJ și Aeroport. Replica lui Tișe, când a fost invitat la cafea: „Mai degrabă un pahar de vin. Am auzit că se bea mult vin pe acolo” – VIDEO

Conflictul deschis dintre Consiliul Județean și Aeroportul Internațional Avram Iancu are și episoade caraghioase, cum s-a întâmplat în ședința de Consiliu Județean de vineri când o simplă discuție dintre Alin Tișe (președintele județului) și Irimie Popa (membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului) a escaldat în ironii și atacuri pe linie politică.

La dezbaterea pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului Aeroportului pe anul acesta, Irimie Popa a luat cuvântul. A început prin a propune stingerea conflictului și găsirea unui compromis. Printre cuvintele serioase, a strecurat însă și o ironie: i-a chemat pe consilieri la o cafea.

„Dacă doriți putem să bem și o cafea bună. La aeroport se bea cafea bună, o plătesc eu și cred că se poate ajunge la o înțelegere rezonabilă”, a spus Irimie.

Tișe a găsit prilejul perfect pentru o ironie acidă la adresa conducerii și angajaților Aeroportului:

„Mai degrabă un pahar de vin. Am auzit că se bea mult vin pe acolo. Vin la vin, dacă mă invitați”, a spus Tișe.

Tensiunea a crescut când Irimie Popa a cerut explicații cu privire la numirea în CA a celor trei membri, doi dintre ei fiind prezenți în sala de ședințe: Valentin Grigoriu și Daniel Persu. Pe fundal se aude Alin Tișe care spune „Ce tupeu are!”. Irimie precizează că toți membrii au trecut printr-un test de evaluare și abia după aceea au fost numiți.

Acesta a fost momentul în care Tișe a început să se enerveze. Chiar a recunoscut acest lucru:

„Acum începeți să ne enervați! Ne sfidați inteligența”.

În mod ciudat a vorbit despre el la persoana I plural. A continuat cu un tir de afirmații, pline de nervi.

„Înainte de a da concursul, cum ați fost numit? Și înainte de a fi evaluat cum ați fost numit? Cum aveți acest tupeu când știți că ați fost numit politic? Cum aveți acest tupeu să ne vindeți gogoși? Hai să îl întrebăm pe colegul dvs de partid. Ce tot….?”, a spus Tișe.

Dezbaterile despre bugetul Aeroportului au fost de fapt pe lângă subiect. Abia după 40 de minute, spiritele s-au domolit și s-a votat bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *