In vizor

Colonelul Florin Oancea, noul șef al Cantacuzino, și ”bănoasa lui soție” care lucrează pentru urmașul generalului Ioan Emanoil Florescu, FONDATORUL ARMATEI ROMÂNE

În mijlocul scandalului cu cerșitul de fonduri pentru susținerea Insitutului Cantacuzino, sub formă de tombolă, prin intermediul „influensăriței” Cristina ICH, era să ratăm esențialul. Luna trecută, colonelul Florin Oancea a fost împuternicit să preia șefia Institutului Militar Cantacuzino, urcând impresionat de pe funcția de medic șef (făcea hărțogăraie toată ziua) în cadrul Statului Major al Apărării.

Vezi și: Premierul care a salvat Institutul Cantacuzino despre escrocheria caritabila pusa la cale de botoxata Christina Ich: „Comision? Trebuia sa fie 0”. Domnule ministru CIUCA, Cantacuzinoul e sat fara caini?

Noul director al Insitutului Cantacuzino are o avere interesantă, adunată împreună cu soția lui, care lucrează pentru un milionar, urmaș al fondatorului Armatei Române. Interesant, nu? 

Florin Oancea e cunoscut pentru relații puternice cu politicieni și oameni influenți din România. Sau să nu fie așa, dar să existe o coincidență că a prins un loc special în conducerea Insitutului Militar Cantacuzino, făcut cadou de către colegul lui de la Statul Major al Apărării, actualmente mâna dreaptă a lui Ludovic Orban aka ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă.

 

CV OANCEA :

începând cu 13 martie 2020 – Comandant (Director general) al Institutului  Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (împuternicit)

 2017-2020 – Șef serviciu sprijin medical operațional și Medic șef – Statul Major al Apărării

 2015-2017 – Medic șef – Statul Major al Forțelor Terestre

CV CIUCĂ:

4 noiembrie 2019 – ministrul apărării naţionale;

1 ianuarie 2015 – 28 octombrie 2019 – şef al Statului Major General;

octombrie 2014 – 1 ianuarie 2015 – locţiitor al şefului Statului Major General;

ianuarie 2014 – octombrie 2014 şef al Statului Major al Forţelor Terestre;

 

P.S. Noi încă așteptăm să publicați decretul prin care dumneavoastră, domnule ministru Nicolae Ionel Ciucă, l-ați împuternicit din 13 martie pe doctorului ”sportiv” Oancea ca DIRECTOR al Insitutului Cantacuzino. Poate e o coincidență și faptul că soția lui Oancea, vârful unor firme cipriote, e administratoarea Mamaia Resort Hotels SRL, firma fostului deputat PD, milionar, Dumitru Becșenescu.

Dar să le luăm pe rând.

 

Doctorașul sportiv al României

 

Noul șef al Insitutului Militar Cantacuzino a fost pe statele de plată a unor cluburi sportive din toată țara, fiind contractat ca medic pentru echipe precum HCM Baia Mare (trecută pe la DNA Cluj cu dosarul lui primarului Cătălin Cherecheș) sau CSM București (trecută pe la DNA București cu dosarul fostului primar Sorin Oprescu).

În 2016, an de glorie pentru Oancea, pe când tăia frunze la câini cu ministrul Ciucă pe la Statul Major al Apărării, bănuții veneau de la echipele menționate mai sus, în cuantum de 70.000 de lei, pe lângă salariul de 6.000 de lei pe lună și venituri de peste 5.000 de euro prin intermediul PFA Dr. Oancea Florin. Domnule colonel, noroc cu funcțiile trecute și arhiva Agenției Naționale pentru Integritate. Așa aflăm și noi că Oancea avea o mașină de ultimă fiță, niște pământuri bănoase, două case și un apartament, depozite de 174 de mii de lei și alți 81 de mii de euro în conturi, încă de atunci.

Suntem curioși cum participa el, ditamai medicul șef al Statului Major al Apărării, prin toată țara la meciuri, fără o învoire de la tovarășul Ciucă, șeful departamentului.

Față de 2016, anul trecut a mers pe tarife mai mari și la CSM București și la Spitalul Monza (CMI Dinu Gabriel), i s-a mărit amărâtul de salar din 2016 și are clienți noi precum Medife și Ortomed ISOKINETIC: 

Soția, șefă de bani ciprioți

 

Cornelia Mioara Oancea, soția directorului Insitutului Militar Cantacuzino, este mâna dreaptă a unor nume sonore de investitori în firme din România. Prin compania New Europe Capital SRL, de unde încasa în 2016 un salar de 20.000 de lei (în comparație cu soțul și amărâtul său salar de 6.000), Cornelia Mioara Oancea a ajuns în forul decizional din firme precum Albalact SA, Policolor SA Și Rarăul SA, prin bănuții pompați de Ion Alexander Florescu (în TOP 300 Capital, milionarii din România) prin fondul de investiții cipriot Portadrix Investment LTD, care este acționar juridic la firma Corneliei Oancea.

Era să uităm:  Ion Alexander Florescu ( Sursa foto: Laszlo Raduly / NewMoney ) este nimeni altul decât urmașul generalului Ioan Emanoil Florescu, fondatorului Armatei Române.

Așa că Florescu și-a pus toată încrederea în Cornelia Oancea și a purtat-o și în firmele pe care le-a finanțat și de pe celălalt fond de investiții cipriot, în care Florescu deține 55% din acțiuni, Reconstruction Capital 2 (RC 2 Cyprus LTD). Așa se face că în 2019, Cornelia Mioara Oancea ajunge administrator al firmei soților Becșenescu Dumitru și Ștefania Nicoleta: Mamaia Resort Hotels SRL (pe care funcționează Golden Tulip Mamaia și Zenth Hotel). Fondurile de investiție din Cipru au intrat astfel în afacerile de la malul mării, dar l-au lăsat pe Becșenescu, fost deputat și politician (Partidul Democrat + puțin traseism politic de la Partidul Conservator și PRU – prin intermediul căruia a devenit parlamentar) și soția acestuia ÎNCĂ în poziție de control. Oricum, Becșenescu este și el un personaj interesant: tânăr ofițer de marină în perioada comunismului, îmbogățit după privatizare prin comerț cu combustibili devenind un afacerist cunoscut pentru investiţii, vânzări şi achiziţii în distribuţia de produse peroliere, transport de persoane, imobiliare sau turism (link info).

Așa că venirea unei neveste de colonel în conducerea firmei sale și bănuții de la urmașul fondatorului Armatei Române, pentru soții Becșenescu, a fost o binecuvântare totală.

Controversatul cuplu Oancea s-a bucurat de o evoluție profesională fulminantă, iar în prezent stau pe o grămăjoară de bani. Primul milion de euro e mai greu, nu? Bine, colonelul Florin Oancea, cu toate ciubucurile de pe la cluburile sportive de-abia își ajunge soția, în materie de venituri. Spre exemplu, BMV-ul declarat în 2016 a fost înlocuit cu unul fabricat în 2019, terenurile au rămas, la fel și cele două case, însă a vândut apartamentul din București. Conturile comune ale acestora s-au mărit cu o jumătate de milion de euro, potrivit declarației veniturilor din 2019, comparativ cu cele din 2016.

Suntem curioși dacă la campania de cerșit bani pentru susținerea Insitutului Militar Cantacuzino au contribuit și soții Oancea, așa, din milă măcar.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *