Din oras

”Coloana infinitului” pe 21 Decembrie 1989 – Trafic de coșmar în Mărăști: ”Clujul nu mai e oraș pentru mașini”

Scris de 879

O fotografie realizată de la înălțime arată cât de aglomerat este Bulevardul 21 Decembrie 1989 la orele de vârf. Fotografia a fost realizată miercuri, 26 aprilie, la ora 16.30.

343429961_255791686890511_4618543849879566357_n.jpg

Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost modernizat anul trecut, când a fost și îngustat.

Primarul Emil Boc a fost întrebat despre acest lucru și a spus că municipiul Cluj-Napoca nu este orașul mașinilor.

”Direcția Clujului este plecată din Gară. Dacă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 mai dărâmăm patru clădiri, să mai facem două benzi de circulație, acele benzi vor fi la fel de pline și la fel se va claxona în trafic, vom înghiți mai multe gaze de eșapament și vom ajunge în spitale.

Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing.

Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istorie. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”, a explicat Emil Boc.

Întrebat pentru ce mai plătește un clujean impozit, dacă nu are unde folosi mașina, edilul a spus că:

”90% din timp mașina stă într-un loc. Calculați timpul în care folosiți mașina. Vreți în continuare să avem oameni în spitale de boli generate de poluare? Mașinile nu sunt sfinte. Aduc poluare. Asta este realitatea! Ați văzut cum arată Piața Blaga, Napoca și Petru Maior. Ne place că arată bine, că are o dimensiune verde, nepoluantă, europeană, că suntem în rând cu lumea? Dacă vrem să aducem bani europeni și să modernizăm orașul, putem face numai așa. Dorim să rămânem scufundați în mașini, în rable, în incapacitatea de a avea locuri în spitale? E plin de rable pe toate trotuarele din cartierele orașului”, a spus Emil Boc.

Acesta este respectul faţă de proprietate al “constituţionalistului” Emil Boc. Dar şi respectul faţă de clujeni emană din fiecare cuvânt azvârlit pe gură: “e plin de rable”.

Clujeanul când nu e “isteric” şi “doritor de noroaie”, e iubitor “de rable” în viziunea Mult Prea Veşniciei Sale.

Şi să vorbeşti despre reducerea poluării când maşinile ard gaz îngrămădite în trafic, iar CTP pune în circulaţie toate rablele pe care le deţine, pare cam rupt de realitate, dacă nu o minciună grosolană.

 

Colaj: Ştiri de Cluj

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 23 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE