Eveniment

COLECȚIA DE GRABĂ LA VOLAN: Cinci persoane, dintre care doi minori au ajuns la spital de pe centura Vâlcele-Apahida; tânără descarcerată la intrarea în Gilău

Pompierii clujeni au intervenit la un accident rutier petrecut pe varianta ocolitoare Apahida-Vâlcele, miercuri seara. La fața locului, salvatorii au găsit o mașină răsturnată. Tor miercuri seara, pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut la urcarea pe autostrada A3 în apropiere de localitatea Gilău.

Echipajele SMURD și SAJ au transportat cinci persoane la spital, între care se aflau doi minori:

”Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această seară la un accident rutier petrecut pe Varianta ocolitoare Apahida-Vâlcele. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și unul SAJ, unde au găsit un autoturism răsturnat cu ocupanții ieșiți din acesta. Cinci persoane, dintre care doi minori în vârstă de 6 și 17 ani, au primit primul ajutor calificat și au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primelor evaluări aceștia erau în stare de conștiență, erau cooperanți și prezentau afecțiuni ușoare. Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri specifice pentru protecția persoanelor implicate în accident”, a transmis ISU Cluj.

BINEÎNȚELES, CHIAR FIRESC ÎN ACEASTĂ ROMÂNIE EȘUATĂ, șoferul a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest, indicând o concentrație mică de alcool. Potrivit informațiilor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, cei doi minori au vârste de 7, respectiv 16 ani. 

”La data de 30 august a.c., în jurul orei 19.20, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier produs pe centura Vâlcele-Apahida. Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea autoturismul înspre localitatea Feleac, ar fi pierdut controlul asupra autovehiculului, părăsind partea carosabilă. În urma evenimentului au rezultat 5 victime, dintre care 2 minori de 7, respectiv 16 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a anunțat IPJ Cluj.

 

Un accident rutier grav, cu implicarea a trei autovehicule, s-a produs tot miercuri seara la urcarea pe Autostrada Transilvania, în Gilău.

”Pompierii au acționat pentru asigurarea accesului și extragerea tinerei, în vârstă de aproximativ 20 de ani, folosind echipamentele speciale, fiind preluată apoi de către echipajul SMURD pentru a fi transportată la spital”, informează ISU Cluj.

Conform primei evaluări, aceasta era conștientă și cooperantă, cu o suspiciune de traumatism la nivelul unui membru inferior.

Alți doi bărbați au fost consultați la locul accidentului fără a fi transportați la spital.

FOTO: ISU Cluj