FOTOGRAFILA

Colectarea selectivă la români: Gunoaiele blochează o trecere de pietoni

În comuna Baciu municipalitatea s-a grăbit să amplaseze puncte gospodărești îngropate pentru colectarea selectivă, pe modelul celor achiziționate de primarul Boc la Cluj-Napoca. Doar că cetățenii s-au devedit a fi depășiți de această nouă invenție, drept urmare au continuat să pună gunoaiele adunate la comun lângă containerele îngropate. 

Dincolo de mizeria împrăștiată în jurul containerelor, o altă problemă este reprezentată de faptul că deșeurile ajung să ocupe trecerea de pietoni în fața căruia sunt amplasate aceste containere. Alegerea nu este deloc una fericită, chiar și dacă cetățenii ar fi fost civilizați și ar fi colectat selectiv. 

O mămică revoltată reclamă faptul că nu mai are loc cu căruciorul și trebuie să intre pe stradă pe lângă trecere pentru a reuși să traverseze.

”Vă mulțumim pentru trecerea de pietoni si colectarea selectivă. Rusine să vă fie. Vă bateți joc de noi cum vreți. O mamă cu caruciorul pe unde trece”, potrivit unei mămici.

Oamenii se plâng și de faptul că acele containere subternae au o capacitate mică, iar firma de salubritate nu le golește suficient de des, astfel că se ajunge la situația în care cetățenii nu mai au unde să pună gunoiul.

Înainte aici erau 6 ghene de gunoi și erau mereu pline și cu gunoi pe lângă. Acum le-au desființat și au pus 4 ghene subterane. Normal ca nu sunt suficiente. Plus dacă adăugăm sși comoditatea oamenilor se ajunge ca situația să arate asa. Ar trebui sa trimită mașina de ridicare a gunoiului mult mai des, potrivit unui cetățean.

sursa foto: Facebook/locuiesc în Baciu

De altfel, cum cetățenii nu colectează selectiv, ajung să aibă saci de gunoi mari, plini cu toate deșeurile adunate la un loc, saci care sunt prea mari pentru a fi introduși în acele continere subterane mici.

Situația se repetă și în alte părți din comuna Baciu, ceea ce dovedește că cel puțin deocamdată colectarea selectivă nu funcționează foarte bine, atât cetățenii cât și administrația locală mai au de muncit pentru a ajunge la un nivel civilizat de colectare a deșeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *