Politica

Coaliția PSD-PNL a decis luni ca Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, să deschidă lista comună la europarlamentare

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a confirmat la Antena 3 că Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, va deschide lista PSD-PNL la Parlamentul European. El a mai spus că, cel mai probabil, cele două partide vor avea candidați separați la Primăria București. El a mai spus că Gabriela Firea e prima opțiune a PSD pentru candidatura la Primăria București.

”Cifrele din sondaje arată că nu putem strânge bazinele electorale separate ale celor două partide pentru un candidat comun la București”, a spus Romașcanu când a fost întrebat de ce nu va exista un candidat comun al partidelor la Primăria București.

Lucian Romașcanu a declarat la Digi24 că decizia finală legată de candidatura PSD-PNL la Primăria București va fi luată joi.

Ramona Chiriac a fost numită șef al reprezentanței Comisiei Europene la București în iunie 2021. Ea a acționat, în această funcție, ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România sub autoritatea politică a președintelui Ursula von der Leyen.

Gabriela Firea (PSD) a declarat că participarea PSD și PNL cu candidați separați la alegerile locale e decizia corectă.

”E decizia cea mai corectă, arată respect față de bucureșteni. Persoana contează foarte mult la alegerile locale pentru București. În toate orașele, gospodarul acelei localități e direct opțiunea electoratului ca persoană”, a declarat Firea la Antena 3.

Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat că e gata să intre în competiție cu Gabriela Firea și Nicușor Dan.