In vizor

Coadă pandemică la noul sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări din Someșeni

O femeie însoțită de un copil de 5 ani a așteptat astăzi 3 ore în frig, la o coadă infernală, pentru a își ridica plăcuțele de înmatriculare de la noul sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări, care s-a mutat din Gheorgheni în Someșeni, din data de 16 noiembrie.

Chiar ieri, primarul Emil Boc s-a lăudat pe pagina sa de Facebook cu noul sediu care, chipurile, ar însemna mai puțină aglomerație, condiții mai bune, economie de timp și bani pentru cetățeni:

„Cluj-Napoca: Serviciul de Înmatriculări și permise auto funcționează la noua locație din Someșeni, alături de noul punct de lucru al Primăriei – mai puțină aglomerație, condiții mai bune, economie de timp și bani pentru cetățeni

Am participat luni, 16 noiembrie, la deschiderea noului sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județului Cluj, care este operațional în clădirea în care se află și Vama Cluj, pe strada Traian Vuia, nr. 157.

Tot aici funcționează și noul punct de lucru al Direcției Impozite și taxe locale, astfel încât clujenii să poată rezolva cât mai repede procedurile necesare pentru permise/ înmatriculări.

Cu această ocazie am mulțumit tuturor celor implicați, de la Instituția Prefectului Județul Cluj și Direcția Regională a Finanțelor Publice la Ministerul de Finanțe și colegii din primărie. Un rezultat palpabil al colaborării dintre instituții în acest caz este faptul că traficul – generat de cele 300-500 mașini care aglomerau zilnic fosta locație din Gheorgheni – poate fi diminuat, în condițiile investițiilor realizate în zona Someșeni pentru șoferi și pietoni:

– 80 locuri de parcare;

– colaborare cu CTP Cluj-Napoca pentru înființarea unei stații pentru transport în comun în fața clădirii;

– reamenajare trotuare;

– înființarea unei treceri de pietoni.”

Ca de obicei, lauda de pe Facebook a primarului nu se confirmă pe teren. O femeie din Florești și băiețelul ei de 5 ani au stat astăzi timp de 3 ore în frig, pentru a își ridica plăcuțele de înmatriculare, la o coadă care nu ar fi trebuit să existe în plină pandemie. Nici vorbă, așadar, în cazul noului sediu, de mai puțină aglomerație, de condiții mai bune, de economie de timp pentru cetățeni, fiind vorba doar despre bătaie de joc la adresa clujenilor!

Disperată că nimeni nu ia măsuri pentru rezolvarea situației nepermise într-un oraș în care incidența cazurilor de coronavirus (9.04 la mie) ar fi trebuit să ducă la carantină, nu la cozi infernale, femeia a sunat la Ziar de Cluj:

„Sunt la Înmatriculări, de 2 ore și jumătate, la noul sediu, stau aici cu un băiețel de 5 ani, la rând, nimeni nu ia nicio măsură! Vine un domn cu nu știu câte dosare, stă acolo să își scoată 10 numere, 30 de minute, ar trebui să fie un ghișeu special pentru așa ceva. Nu să stau eu cu un băiețel și cu un rând aici de 30 de metri în fața mea! Nu mi se pare corect! De 2 ore și jumătate stau aici! Mi-am pierdut răbdarea!

Am avut o programare luni, am venit astăzi doar să ridic niște numere. Nu mi-a spus nimeni de nicio programare pentru ridicare, numai să vin între ora cutare și cutare.

Sunt foarte mulți oameni, este cineva înăuntru, un singur ghișeu merge pentru nu știu câți oameni! Se pare că voi mai sta aici! Oamenii stau afară, este un rând până la strada principală! Sunt și nu sunt distanțați! La 500 de cazuri la Cluj! Poate faceți un articol, să se ia niște măsuri!

Era pe program între 10 și 14, acuma s-a modificat până la 16. Și am venit la 12, să apuc să le scot, am venit tocmai din Florești și am un băiețel de 5 ani și stau aici de 2 ore și jumătate la un singur ghișeu! Vine unul care are făcute procuri ca să scoată 10 numere. Acela trebuie să aibă ghișeu special, nu să mă țină pe mine aici în rând. Am stat și am avut nevoie de toaletă, l-am rugat pe domnul jandarm să mă lase să intru la toaletă. Și m-au lăsat câteva persoane în față, să intru înăuntru, ca să nu stau cu băiețelul afară, că am stat afară o oră și jumătate. Sunt pe culoar, încă nu am intrat în sala unde este ghișeul.

Să vină domnul prefect și acuma să vadă, și domnul primar! Să vadă ce se întâmplă, totuși!

Era doar un ghișeu deschis pentru aproximativ 60 de persoane. Trebuia domnul Boc să stea și el cu noi în coadă! La o doamnă i-au greșit și numerele, trebuie să țipi să fii auzit de cei de la ghișeu, deoarece nu au microfon; ea, nefiind atentă pe chitanță când a depus actele, le-a primit greșite. Eu sunt răbdătoare, dar să aștept  aproximativ 3 ore pentru nimic,  nu e placut”, a declarat cititoarea noastă, care ne-a trimis și următoarele imagini care arată o situație ce nu ar trebui să existe într-un oraș unde există transmitere comunitară a noului coronavirus:

„Zeci de oameni așteaptă în frig! Programul este scurt și nimeni nu face nimic!”, ne-a sesizat astăzi un alt cititor, care ne-a trimis urmatoarea imagine:

Pe timp de pandemie, autoritățile fac exerciții de imagine cu mutări grandioase de sedii care creează doar harababură și disconfort pentru cetățeni, plus condiții prielnice de transmitere comunitară a noului coronavirus. Că așa e la Cluj, fain în teorie, nesănătos în practică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *