De cartier

Clujul Verde – Parcul Farmec e în „șantier în lucru”, însă clujenii reclamă: „E totul dărâmat, dar eu locuiesc vizavi și nu mai văd nici o mișcare de vreo 2 luni”

Scris de 372

În data de 18 aprilie 2022, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că „a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului Farmec din cartierul Mărăști”.

„Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi”, promiteau reprezentanții Primăriei pe site-ul oficial.

„Se vor realiza sectoare de odihnă pasivă, sectoare pentru mișcare, loc de joacă pentru copii, zone verzi de recreere, mobilier urban nou și se va păstra biodiversitatea Canalului Morii.

Vegetația existentă degradată va fi înlocuită și vor fi plantați noi arbori și arbuști. În plus, aleile pietonale, fântâna și sistemul de iluminat vor fi modernizate, se va amenaja un grup sanitar modern, cișmele ornamentale, rastel de biciclete și amenajări în jurul apei”, mai promitea municipalitatea.

Potrivit panoului de șantier, durata de execuție a lucrărilor este de 10 luni, în intervalul 20.04.2022 – 20.02.2023.

Șantierul a început, așadar, de circa 2 luni și mai sunt numai 8 luni până când ar trebui finalizat. Clujenii semnalează însă pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc că, de vreo 2 luni, nu se prea lucrează, singurele lucrări vizibile fiind cele de demolare a vechilor structuri din parc.

Astfel, în „Clujul Verde”, copiii sunt nevoiți să se joace printre blocurile gri, parcurile fiind în lente șantiere.

„Oare de Parcul Farmec când vă ocupați? E totul dărâmat, dar eu locuiesc vizavi și nu mai văd nici o mișcare de vreo 2 luni… am 3 copii de scos în parc, nu de alta…”, a comentat Anca, joia trecută, sub o postare a primarului Emil Boc, postare în care edilul se lăuda că lucrările la proiectul „Rethinking Someș” sunt în grafic, iar plaja Grigorescu prinde contur.

La o săptămână distanță de la această sesizare, Ziar de Cluj a mers la fața locului pentru a vedea dacă, între timp, s-au mai mișcat lucrurile. Nu era, în această dimineață, pe șantier, nicio mișcare. Doar dărâmăturile de care vorbea locuitoarea din Mărăști, nevoită să-și ducă copiii, probabil, în Pădurea Clujenilor.

În „Clujul Verde”, așadar, se pare că nu e nicio grabă pe șantierele de modernizare a parcurilor. Este timp și, la urma urmei, clujenii trebuie să aibă infinită răbdare… „calitatea vieții” nu se construiește așa, de pe o zi pe alta!ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 7 hours In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 17 hours Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 18 hours Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 18 hours Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 20 hours Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 1 day In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 days In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 days In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 days Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
Citește și...
Recomandările redacției