De cartier

Clujul Verde – Parcul Farmec e în „șantier în lucru”, însă clujenii reclamă: „E totul dărâmat, dar eu locuiesc vizavi și nu mai văd nici o mișcare de vreo 2 luni”

Scris de 591

În data de 18 aprilie 2022, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că „a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului Farmec din cartierul Mărăști”.

„Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi”, promiteau reprezentanții Primăriei pe site-ul oficial.

„Se vor realiza sectoare de odihnă pasivă, sectoare pentru mișcare, loc de joacă pentru copii, zone verzi de recreere, mobilier urban nou și se va păstra biodiversitatea Canalului Morii.

Vegetația existentă degradată va fi înlocuită și vor fi plantați noi arbori și arbuști. În plus, aleile pietonale, fântâna și sistemul de iluminat vor fi modernizate, se va amenaja un grup sanitar modern, cișmele ornamentale, rastel de biciclete și amenajări în jurul apei”, mai promitea municipalitatea.

Potrivit panoului de șantier, durata de execuție a lucrărilor este de 10 luni, în intervalul 20.04.2022 – 20.02.2023.

Șantierul a început, așadar, de circa 2 luni și mai sunt numai 8 luni până când ar trebui finalizat. Clujenii semnalează însă pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc că, de vreo 2 luni, nu se prea lucrează, singurele lucrări vizibile fiind cele de demolare a vechilor structuri din parc.

Astfel, în „Clujul Verde”, copiii sunt nevoiți să se joace printre blocurile gri, parcurile fiind în lente șantiere.

„Oare de Parcul Farmec când vă ocupați? E totul dărâmat, dar eu locuiesc vizavi și nu mai văd nici o mișcare de vreo 2 luni… am 3 copii de scos în parc, nu de alta…”, a comentat Anca, joia trecută, sub o postare a primarului Emil Boc, postare în care edilul se lăuda că lucrările la proiectul „Rethinking Someș” sunt în grafic, iar plaja Grigorescu prinde contur.

La o săptămână distanță de la această sesizare, Ziar de Cluj a mers la fața locului pentru a vedea dacă, între timp, s-au mai mișcat lucrurile. Nu era, în această dimineață, pe șantier, nicio mișcare. Doar dărâmăturile de care vorbea locuitoarea din Mărăști, nevoită să-și ducă copiii, probabil, în Pădurea Clujenilor.

În „Clujul Verde”, așadar, se pare că nu e nicio grabă pe șantierele de modernizare a parcurilor. Este timp și, la urma urmei, clujenii trebuie să aibă infinită răbdare… „calitatea vieții” nu se construiește așa, de pe o zi pe alta!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 24 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE