Vocea ta

Clujul Verde: În timp ce primarul Emil Boc anunță avansul lucrărilor la parcurile Feroviarilor și Armătura, clujenii îi reproșează ritmul de melc

Recent, primarul Emil Boc a făcut un nou exercițiu de PR, anunțându-și electoratul procentajele de realizare ale unor lucrări din „Clujul Verde”, ca și cum aceste cifre ar însemna ceva, singurul procentaj care contează fiind cel de 100%, realizat la timp, recepționat și dat în folosință. La ce ne ajută, la urma urmei, dacă lucrările se blochează la 70%, cum s-a întâmplat la Turnul Pompierilor, ori dacă la 99% se ajunge cu un an de întârziere, cum s-a întâmplat la Baza Sportivă La Terenuri?

„Clujul Verde: Stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor (25%) și la Parcul Armătura (35%).

Proiecte pe fonduri europene de peste 15 mil EURO

Lucrările pentru modernizarea Parcului Feroviarilor și a Parcului Armătura avansează.

Dezvoltarea spațiilor verzi prin proiecte pe fonduri europene este o prioritate cheie pentru Cluj-Napoca.

Detalii tehnice Parcul Feroviarilor – stadiu fizic lucrări: 25%

(…)

Valoare investiție 58.936.631,46 lei cu TVA

Termen de finalizare: decembrie 2023

Detalii tehnice Parcul Armătura – stadiu fizic lucrări: 35%

(…)

Valoare investiție: 16.745.421,91 lei cu TVA

Termen de finalizare: martie 2023

În cadrul ambelor proiecte vor fi plantați numeroși arbori și arbuști, vor fi instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED și sistem de irigații inteligent.

În acest moment, Primăria are în diverse stadii de implementare proiecte pentru amenajarea, revitalizarea și crearea a peste 190 ha de spații verzi. De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori”, a postat primarul Boc, pe pagina sa de Facebook.

Prin această metodă de PR, de anunțare repetată a proiectelor aflate în desfășurare și a stadiului lor intermediar de realizare, edilul liberal le arată alegătorilor practic trei lucruri: că Primăria nu doar promite, ci și muncește pentru cetățeni, că se preocupă îndeaproape de proiecte, că îi pasă.

Clujenii însă, prin intermediul comentariilor, și-au arătat nu doar palmele aplaudânde, ci și scepticismul:

„Ce ne spuneți despre inaugurarea parcului și a spațiului verde din jurul Operei Naționale Române… care ar fi trebuit să fie inaugurat săptămâna trecută…. Poate ne informați care este procentul la care au ajuns lucrările măcar.” (Lucian Dușa)

„Heii, heiii!!, aici în Mărăști, nimic?? Așteptăm și parcul promis de la ExpoTransilvania!! Sau Mărăștiul nu este în Cluj?!?” (Florina Luiza Crutan)

„Și sunt nu numai aspecte pozitive:

De ce trebuie să suportăm în fiecare dimineață duhoarea gropii de gunoi?

Vorbesc pe o rază destul de mare, Someșeni, Dunării, Dezmir!

Ce vină avem să ieșim afară la aer și să avem miros de duhoare?” (Clara Bunea)

„Se lucrează în ritm de Melc…!!!” (Grigore Florin)

„Dacă și în aceste parcuri faci ca și în tot Clujul, să le betonezi și după să le vopsești, e vai și amar de noi!” (Simion Savan)

„Ce este verde pentru tine? Ai umplut parcurile cu dale, betoane, borduri…!” (Ioan Vescan)

„Ăl mic, îs 2-3 oameni per km, le mai ia 1 an să termine…” (Andrei Maniur)