Politica

Clujul va avea prefect PNL. După cum Ziar de Cluj anunța acum trei săptămâni: ”S-A SCHIMBAT ALGORITMUL: Performanța prefectului Tasnadi Szilard, la mâna lui Tișe”

Liderii coaliției de guvernare PNL PSD UDMR au decis, luni, într-o ședință, că PSD va avea 20 de prefecți, PNL – 18, iar UDMR – 4. Clujul, după cum bine a intuit Ziar de Cluj pe 22 noiembrie, va avea prefect de la PNL.

S-a mai convenit un sistem de rotație a prefecților pe sistemul stabilit în cazul premierului. Astfel, la schimbarea premierului Nicolae Ciucă în 2023 și schimbarea anumitor miniștri odată cu el, în județele în care un partid pierde ministru, va primi spre compensare prefect. Deși de principiu în județele în care un partid are șeful de CJ același partid va da și prefectul, totuși s-a negociat în coaliție ca PSD să aibă prefect la Timiș, iar PNL să aibă prefect la Olt.

Nu este și cazul Clujului. PNL va avea prefecți în Cluj, Ilfov, Tulcea, Bihor, Prahova, Constanța, Mureș, Sibiu, Brașov, Maramureș, Gorj, Botoșani, Alba, Vâlcea, Argeș, Călărași.

UDMR va avea 4 prefecți în Harghita, Covasna, Sălaj și Arad.

CITEȘTE: S-A SCHIMBAT ALGORITMUL: Performanța prefectului Tasnadi Szilard, la mâna lui Tișe

 

Știre în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *