Necategorizat

Clujul transferă deșeurile în Aleșd, Deva, Câmpulung, Hoghitz și rămâne cu cea mai înaltă calitate a vieții. Valoarea contractului sare de 140.000 €

Ofensiva gunoaielor continuă în Cluj. Municipiul cu cea mai înaltă calitate a vieții își transferă deșeurile în locațiile speciale de prelucrare din Aleșd, din Deva, în Câmpulung și Hoghitz. Cu gunoaiele împrăștiate prin țară, capitala Ardealului își poate menține titlul de green-smart city with highest quality of life.

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, a înregistrat o ofertă câștigătoare pentru un contract în valoare de 693,000 LEI/cca 140,156.56 EUR privind transferul deșeurilor în diverse locații specializate de la nivel național. 

Transport deșeuri reciclabile – la fabricile de ciment – Aleșd, Deva, Câmpulung, Hoghiz etc.
Ofertant câștigător: sc LIXIADO srl. 

Lixiado srl – activează de 11 ani, cu sediul în Cluj, loc. Săcuieu și este administrată de Ovidiu Doru Morar. Firma desfășoară lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și înregistra în 2020 un număr de 7 angajați. 

La o cifră de afaceri de 1 221 109 euro, firma înregistra în 2020 un profit net în valoare de 164 528 euro. 

Contractul de servicii care va fi încheiat de RADP Cluj cu ofertantul câștigător presupune servicii de închiriere a autobasculantelor cu semiremorcă basculabilă de minim 90 mc și podea autodescărcătoare pentru transport deșeuri reciclabile – 10 bucăți – de la Platforma de stocare temporară a deșeurilor din Cluj-Napoca, până la fabricile de ciment – Aleșd, Deva, Câmpulung, Hoghiz etc.

Acordul este încheiat pentru o perioadă de 3 luni de zile.

Tip Finanțare: Fonduri bugetare.

Licitația deschisă se află în curs de evaluare după înregistrarea ofertantului câștigător. 

În urmă cu doi ani de zile, Regia Primăriei a desfășurat o licitație în valoare de 1,8 milioane de euro pentru închirierea basculantelor care să transporte gunoaiele din Cluj la stațiile de deșeuri din Oradea, Alesd, Târgu Mures, Campulung, Hoghiz. 

Licitația din 2020, în valoare de aproape 2 milioane de euro, pentru aceleași servicii de transport deșeuri, a fost de asemenea obținută de Lixiado srl.

CITEȘTE ȘI: Aproape 2 MILIOANE EURO costă închirierea basculantelor pentru transportul gunoaielor din capitala Ardealului în țară

La finalul anului trecut – decembrie 2021 – Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca obținea o „bucată” din banul public, în urma negocierii fără publicare prealabilă, cu Consiliul Județean, pentru executarea lucrărilor necesare privind finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj. 

Atribuirea s-a făcut în regim de urgență. Valoarea contractului fiind de aproape 13,5 milioane lei (2,7 milioane euro).

Lucrările de realizare a CMID-ului din Cluj au început în 2011 și trebuiau finalizate în 2014. 

În 2014 însă lucrările au fost oprite după ce în zona celulei de depozitare au apărut alunecări de teren. 

Din 2014 și până în 2020 – proiectul a fost marcat de insolvențe, lucrări neconforme, furturi de pământ și alunecări de teren.

CITEȘTE ȘI: Contract nou de 2,3 MILIOANE EURO pentru RADP Cluj-Napoca, atribuit în regim de urgență, pentru finalizarea lucrărilor la rampa ecologică de deșeuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *