Din oras

Clujul specializeaza 120 de voluntari ce vor sa sprijine cultura

De la inceputul acestei luni, in Cluj-Napoca functioneaza primul centru de voluntariat in sectorul cultural si creativ. Yellow Apples – Voluntari pentru cultura se adreseaza persoanelor de toate varstele dornice sa se implice in activitati care sprijina cultura. Voluntarii nu doar ca vor participa la cursuri cu specialisti legate de negociere, comunicare, relatii publice, branding personal, leadership sau fundraising, dar vor participa la zeci de evenimente culturale, festivaluri de muzica si teatru.

In cadrul proiectului, voluntarii se vor implica in organizarea si promovarea unor festivaluri de teatru sau muzica, dar si a unor serii de evenimente care vor avea loc in teatre, muzee sau biblioteci. Adica se vor putea participa si sprijini evenimente si institutii precum Festivalul International de Teatru Experimental Man.In.Fest, QuartFest, Muzeul de Arta Cluj sau Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj.

Mai mult, voluntarii vor beneficia de training-uri preliminare menite sa le dezvolte calitatile profesionale si personale necesare implicarii in organizarea si promovarea evenimentelor culturale. Astfel, ei vor participa la cursuri cu specialisti legate de negociere, comunicare, relatii publice in mediul online si offline, branding personal, branding al unui eveniment cultural, leadership sau fundraising.

“Pana acum nu s-au inscris foarte multi, avand in vedere faptul ca apelul a fost lansat de curand. CV-urile au inceput totusi sa vina, iar pana la incheierea perioadei de inscrieie ne dorim sa alegem 120 de voluntari. Termenul limita e pana in 15 martie”, spune Stefan Filip, unul dintre reprezentantii proiectului.

„Inițierea Centrului de Voluntariat in Sectorul Cultural și Creativ” este un proiect realizat de Asociatia Teatrul Imposibil si beneficiaza de o finantare de 35.000 de euro prin granturile Spatiu Economic European 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Proiectul se deruleaza intre 1 martie 2015 și 29 februarie 2016, dar organizatorii lui isi propun sa faca din Yellow Apples un centru care sa colaboreze cu  institutiile culturale si in anii urmatori.

“Deocamdata, evenimentele pe care le-am anuntat si pe care le vom sprijini sunt cele la care sigur vom participa. Dar noi vrem sa ne implicam mult mai  mult. Scopul nostru e sa obtinem personalitate juridica si sa continuam pe parcursul mai multor ani cu acest proiect”, mai spune Stefan Filip.

Asociatia Teatrul Imposibil este o organizatie non-guvernamentala, fara scop patrimonial, infiintata in Cluj-Napoca, in 2003, care are ca scop promovarea culturii romanesti prin organizarea sau sprijinirea de manifestari teatrale, plastice, audio-vizuale si alte eveninimente culturale, in vederea stabilirii unui dialog intre cultura romaneasca si valorile europene si universale. Nu in ultimul rand, asociatia doreste sa promoveze tinerii creatori, precum si sa promoveze explorarea unor tematici si medii neconventionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *