Din oras

Clujul smart: Iarnă grea, nesimțire mare VIDEO

Chiar în Clujul smart, nesimțirea e la ea acasă: la prima zăpadă, drumurile publice sunt acoperite de zăpadă, iar trotuarele impracticabile. Autoturismele își fac drum cu greu, iar pietonii se descurcă cum pot pe spațiile pietonale îngropate în omăt. Echipele de intervenție nu au ajuns și în cartierele Clujului smart, dar nici pe străzile lăturalnice, acolo unde conducătorii auto și pietonii sunt cei care bat primele cărări. Circulația se desfășoară în condiții dificile.

Contrar angajamentului autorităților, firmele de deszăpezire au intervenit cu nisip și sare, în locul materialului antiderapant. În aceste condiții, acolo unde pe drumurile publice a fost aruncat nisip în batjocură, canalizările se înfundă, iar spațiile publice băltesc.

Pe drumurile laterale pare să se fi intervenit ușor, iar singura intervenție surprinsă a fost pe unul din trotuarele de pe Bulevardul Eroilor. În rest, prin cartiere drumurile sunt acoperite de zăpadă, fie că vorbim de partea carosabilă, fie că ne uităm spre trotuare. 

Chiar dacă meteorolgii anunțaseră ninsori, cine s-ar fi gândit că în luna ianuarie mai și ninge?

Drept dovadă, Clujul smart a fost blocat în dimineața zilei de luni de prima zăpadă. 

CITEȘTE ȘIPrima zăpadă: Blocaj în traficul din Cluj FOTO&VIDEO

Potrivit autorităților locale, Comandamentul de Iarnă era pregătit de intervenții pentru deszăpezire încă din noiembrie 2020:

Din data de 15 noiembrie 2020 și până în 15 martie 2021, la Cluj-Napoca funcționează 24/7 Comandamentul central de deszăpezire.

Pentru planul de deszăpezire 2020-2021, sunt încheiate contracte cu doi operatori:

– SC ROSAL GRUP SA – sector I
– SC BRANTNER Servicii ecologice SA – sector II

Sectorul I cuprinde zona de la vest de str. Calea Turzii, Piata Avram Iancu, str. Cuza Voda, Piața M.Viteazul, str. Horea, str. Caii Ferate, str. Oasului, str. Odobesti, cartierele: Mănăştur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu, Dâmbul Rotund, Centru-parţial.

Sectorul II cuprinde zona de la est de str. Calea Turzii, Piata Avram Iancu, str. Cuza Voda, Piața M.Viteazul, str. Horea, str. Caii Ferate, str. Oasului, str. Odobesti cartierele: Someşeni, Bulgaria, Mărăşti, Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Iris, Centru-parţial.

Utilaje pentru intervenție: 36 autospeciale lamă+sărăriță, 4 încărcătoare frontale, 2 cisterne pentru antiderapant lichid, 7 auto pentru transport zapadă.

Chiar și cu o asemenea pregătire, la prima zăpadă din ianuarie, autoritățile au fost luate prin surprindere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *