Din oras

Clujul renaste prin bistro-uri si restaurante atragatoare

Cochete, elegante sau smart-casual, bistro-urile aduc viata in centrul Clujului. Afacerile, gandite special pe placul clientilor, aduc savoare turistilor si anima kilometrul 0 al municipiului. In 2013, la Cluj-Napoca, s-au deschis 4 bistro-uri care dau gust Orasului Comoara.

Bistro-urile, aroma din centrul Clujului. Orasul Comoara capata gust de fiecare data cand oamenii de afaceri isi deschid un restaurant. Cu specific gandit ca sa-i diferentieze si cu o campanie de marketing asortata, bistro-urile din Cluj-Napoca dau farmec centrului.

Nuka, in inima Clujului

Incantarea din centrul orasului vine de la bistro-ul Nuka, amplasat in Piata Unirii. Cu un design modern, Nuka s-a evidentiat atat prin ospitalitate, cat si prin preparatele din bucataria internationala cu specific mediteranean.

Nuka Bistro isi pune mana pe inima si inima pe masa, chiar in kilometrul 0 al orasului.

“Piata Unirii impune anumite standarde, atat ca design cat si ca preparate. Nuka e un restaurant insufletit. Noi am optat pentru  specificul spaniol si cel italian. La Nuka vei gasi intotdeauna o paella foarte buna sau niste paste italiene de tinut minte. Ne-am axat pe bucataria cu acest specific, pentru ca foarte multi clujeni ies, din ce in ce mai des din tara si cand revin din concediile petrecute in Spania si Italia, pot sa regaseasca si aici preparatele specific din zona mediteraneana”, a aratat Calin Tiplea, administratorul bistro-ului.

Nuka e gandit pentru satisfactia clientului, nu neaparat profitul patronului, dupa cum explica Tiplea. Tanarul om de afaceri si-a deschis primul local in Piata Unirii, in 2009 iar, de atunci, a transformat spatiile abandonate in adevarate puncte de reper atat pentru turisti, cat si pentru clujeni.

“In privinta profitului nu mi-am fixat anumite standarde. Bogatia mea vine din placerea cu care vin la Nuka. Noi, cu Nuka si Vertigo suntem de 5 ani in centrul Clujului, pe care-l onoram”, a continuat Tiplea.

Boema si-a construit brand-ul de la zero

Alt restaurant incantator din Cluj-Napoca s-a deschis spre deliciul clujenilor. Casa Boema, locul preferat de intalnire al clujenilor s-a redeschis in 2013 si a devenit, in scurt timp, locul de intalnire al celor pe care ii leaga voia buna si dragostea de frumos.

Notorietatea restaurantului a fost castigata pas cu pas, cu fiecare client care a pasit pragul Casei Boema.

“Oamenii vin special la Boema, nu se plimba prin oras si descopera restaurantul. Clientii vin cu dedicatie, la Boema, datorita mancarii. Noi am reconstruit atat locatia, cat si brand-ul. Am refacut totul si ne-am evidentiat prin calitatea serviciilor si prin ce oferim”, a spus adminstratorul Casei Boema, Radu Vargancsek.

Gandit sub un concept unitar, restaurantul ofera meniuri distincte de la sezon la sezon. Cu un meniu international, restaurantul se adreseaza tuturor clientilor.

“E o conceptie gresita ca Boema e un restaurant de lux. Noi ne adresam tuturor clientilor care nu se asteapta sa gaseasca aici mici. Avem si produse care costa 10 lei”, a continuat Vargancsek.

Livada ofera arome naturale pentru gusturi fine

Restaurantul Livada, deschis si el in 2013, a ajuns printre locurile preferate de clujenii care dau intaietate aromelor naturale. Livada ademeneste cu bucatele internationale, de inspiratie traditionala.

“Nu avem o nisa pe care sa mergem. Restaurantul a fost gandit pentru toata lumea. E un restaurant smart-casual. Cand vii la Livada te poti imbraca intr-o camasa, fara sacou, lejer asa cum lucrezi tu la firma. Nu trebuie sa vii la 4 ace”, spune administratorul Livada, Robert Iedlicska.

Livada e un restaurant cu gradina, iar mare parte din clienti revin datorita serviciilor de calitate. Dincolo de toate, insa, profitul unei afaceri de acest tip este direct proportional cu  implicarea in management.

“Depinde cum conduci o asemenea afacere. Problema e cu implicarea managementului in satisfactia clientului”, puncteaza  Iedlicska.

Pokka bistro&bar cu mancare mexicana

Tot in 2013, la Cluj-Napoca si-a deschis portile primul bistro din centrul orasului cu mancare mexicana. Cu un design modern, Pokka bistro a pregatit o fuziune de gusturi tex-mex pentru clujeni.

“Nu avem un public anume. La noi vin,  in special, oameni tineri cu varste intre 25 si 40 de ani. Avem specific mexican si international. E o fuziune de mancaruri din Sudul Americii de Nord”, declara Andreea Martin, administratorul bistro-ului.

Pokka a fost gandit pentru o nisa care prefera mancarea Mexicana, dupa o experienta proprie a unuia dintre patroni, intr-o bucatarie internationala.

“La Cluj nu exista un bistro cu specific mexican. Identitatea localului a fost gandita in functie de clientii nostri: tineri cu studii medii si superioare”, a continuat Martin.

Deocamdata, tineri oameni de afaceri din Cluj spun ca nu poate fi vorba de profit, chiar daca Quesadillas, Enchiladas si Burritos ti se topesc in gura.

Toate cele 4 bistro-uri au fost deschise in 2013, si demonstreaza ca, intr-un oras dedicat serviciilor, restaurantele cu gust aduc savoare turistilor si anima kilometrul zero al municipiului.

Foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version