Din oras

Clujul, refugiul lui Basescu din Transilvania

Presedintele Traian Basescu a ajuns, pentru a treia oara, in ultimii trei ani, la Cluj-Napoca. Presedintele Romaniei a venit, si de aceasta data, in orasul de la Poalele Feleacului, intr-un moment-cheie de reforma a scenei politice din Romania: iesirea la rampa a Partidului Miscarea Populara (PMP), formatiune cu care flirteaza, din umbra.

Traian Basescu a ajuns ieri, la Cluj-Napoca,  intr-un moment-cheie din punct de vedere politic. Astazi, Basescu este invitat sa participe la lansarea neoficiala a Partidui Miscarea Populara (PMP), de la Cluj, eveniment organizat sub forma unei dezbateri gazduite de Fundatia Miscarea Populara. Cazat la Opera Plaza, presedintele s-a intalnit aseara cu noua membra PMP Elena Udrea si cu primarul Emil Boc, posibilul viitor tandem executiv propus de PMP pentru alegeri. Potrivit gandul.info, grupul parlamentarilor din PMP ar sustine-o pe Udrea intr-o functie ca sef al Executivului, iar pe Boc, cu un pas in PMP, candidat la alegerile prezidentiale.

Basescu si vizitele-fulger la Cluj

Pactul popular intre Boc, Basescu si Udrea, made in Cluj a fost reiterat, de-a lungul anilor.  Presedintele Traian Basescu a fost prezent la Cluj-Napoca in 2013 si a laudat inscaunarea lui Boc in fotoliul de primar, spunand ca momentul in care toti trei erau ”batuti cu pietre” la Bucuresti, fostul premier a castigat mandatul de primar.

”Cand si el si eu – ca nu numai eu – si mai e cineva, Elena Udrea, eram batuti cu pietre la Bucuresti, el a venit la Cluj, la el acasa si a castigat mandatul de primar. A fost un lucru extraordinar, nu numai pentru el, ci si pentru mine”, a declarat, in februarie 2013, Basescu la Cluj-Napoca.

Presedintele a ajuns in 2013 la  Cluj, dupa o vizita la Manastirea Rohia. Vara lui 2012 a transformat oficial Clujul, in refugiul lui Basescu. Presedintele suspendat a ajuns in orasul de la Poalele Feleacului, in mana cu flacara politica, in ”saptamana neagra” a politicii. In iulie 2012, Traian Basescu s-a aflat la Cluj, pentru referendumul prezidential, dupa suspendarea din functie de catre tandemul Ponta-Antonescu.

”USL va pierde inca o data. Ei nu au inteles un lucru. Nu au inteles ca eu nu lupt pentru un om. Lupta mea este pentru o tara. Eu nu lupt pentru un scaun, eu lupt pentru romani. Eu nu lupt pentru interes de grup, eu lupt pentru valorile europene. (…) Acestor oameni, lui Crin si Ponta le-au trebuit trei zile sa distruga credibilitatea Romaniei. (…) Au nevoie sa puna mana pe Justitie. (…) Romanii nu-si vor da presedintele pentru puscariabilii din USL”, spunea pe scena din Piata Lucian Blaga, Traian Basescu.

Basescu era atunci sustinut de actualul presedinte PMP, Adrian Papahagi, dar si de actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga.

Foto: roncea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *