Din oras

Clujul, raiul cerșetorilor care vin în grupuri din alte județe. Viceprimarul dă vina pe clujenii care le dau bani

Clujul a devenit o atracție pentru cerșetorii care vin  în oraș din satele aflate în jurul Clujului sau chiar din județele învecinate. Aceștia sunt aduși în grupuri și apoi se disperzează prin oraș. Poliția locală este depășită de situație, viceprimarul Tarcea susținând că numărul poliâiștilor este limitat, în timp ce numărul cerșetorilor este tot mai mare. Viceprimarul consideră că o cauză pentru numărul lor mare sunt chiar clujenii care îi încurajează oferindu-le bani.

”Nu este o noutate această chestiune. Este o problemă veche. Se întâmplă fenomenul acesta mai ales în preajma sărbătorilor când oamenii sunt mai sensibili. Colegii mei de la Poliția Locală fac eforturi uriașe pentru a menține sub control acest fenomen. Zilnic sunt identificați câteva zeci, douăzeci, treizeci în unele zile chiar patruzeci de persoane care sunt puși pe tren și sunt trimiși la locuințele lor. Din păcate, chiar dacă le dăm amenzi nu au posibilitatea să le plătească, nu pot fi executați, îi trimitem acasă și în următoare săptămână îi vedem iar la Cluj. Ei nu pot să fie arestați, nu poți aresta un om pentru că are o problemă socială. Aș face un apel și către clujeni, pentru că dacă noi, cetățenii nu încurajăm acest fenomen, el o să dispară, dar dacă noi le dăm bani o să apară și mai mulți cerșetori și nu o să putem face față pentru că avem un număr limitat de polițiști”, a menționat Tarcea.

Dacă problema este veche și cunoscută, de ce nu a fost rezolvată până acum? De ce nu au fost luați din polițiștii care împart amenzi clujenilor cărora Boc nu le oferă parkinguri? Sutem cinvinși că panseluțele lui Bonțidean muncesc din răsputeri pentru a combate acest fenomen. Iar Tarcea, din lipsă de soluții a crezut că este oportun să arunce vina în cârca clujenilor. Doar din cauza lor e plin orașul de cerșetori. Cine îi pune să le dea bani?

Un clujean care locuiește în Mănăștur sesizează faptul că acești cerșetori bat zilnic la uși și crează o stare de frică printre locatarii blocurilor pe cale le vizitează. Clujeanul este nemulțumit că Poliția Locală nu a desfășurat niciodată acțiuni în zonă.

”De câte ori sunt acasă în timpul săptămânii, am la ușă cerșetori. De asemenea, am văzut dubita care îi aduce și îi ia. Există copii care se întâlnesc cu ei sau care sunt singuri acasă în timpul zilei și pe care îi sperie. Locuiesc în Mănăștur, aleea Vidraru. Vă rog să luați în considerare aceste aspecte. De 3 ani de când locuiesc aici, nu am văzut niciodată o razie, cu toate că, sunt sigură, se știu locurile unde stau la cerșit acești oameni”, sesizează clujeanul.

Între timp, deoarece Poliția Locală este depășită de situația cerșetorilor au apărut și ”șerifii locali”, un grup de voluntari care încearcă să îi descurajeze pe cerșetori să urce în mijloacele de transport în comun. Acești oameni au considerat că e cazul să înceapă ei să curețe autobuzele de aceste persoane, atunci când Poliția Locală nu mai face față

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *