Rautacisme

Clujul, „Micul Mumbai”. La noi, „ritualul” colectării „selective” se face la bustul gol

Bucureștiul e Micul Paris. Aradul și Timișoara sunt Micile Viene. Clujul, în schimb, poate fi catalogat drept Micul Mumbai, localitate situată în India. Sau un trib din Africa. Încă nu ne putem hotărî cu care se aseamănă mai bine. La traficul infernal din oraș, am fi tentați, totuși, să îl asemănăm cu India. Să vedem și de ce.

Cât a trecut de când a intrat în vigoare legea colectării selective? Încă o zi și se fac deja două luni. Timpul a zburat, nepăsarea a rămas, nimic nu s-a schimbat. Ca la Cluj-Napoca, despre care tocmai am aflat că se aseamănă perfect cu un oraș din India. Dar să vedem de ce. Mai jos aveți imaginile grăitoare.

 

 

Totul s-a petrecut ieri, în jurul orelor 20:00, pe Aleea Vânătorului din cartierul Gruia. Trei băieți cucuieți se aflau la muncă. Nimic neobișnuit până aici. Oamenii trebuie să muncească și da, avem nevoie de angajați care să strângă gunoaie. Doar că după ce Emil Boc ne-a băgat în sperieți cu legea colectării selective și ne-a dat asigurări că tomberoanele vor fi golite de firma de salubritate separat, pe fracții, iată că nu s-a întâmplat așa. Nu e primul caz. În ultimele două luni, mai mulți cetățeni ne-au semnalat faptul că deșeurile colectate selectiv, frumos, în pungi colorate, sunt aruncate toate la grămadă în mașinile de la salubritate. Asta e. Ne-am grăbit ca fata mare la măritat când nu aveam infrastructura necesară să implementăm un astfel de proiect.

Ce mai vedem? Un angajat al firmei de salubritate care, în arșița ultimelor zile de vară, a renunțat la tricou. O fi cald, n-o fi plăcut să lucrezi în astfel de condiții. Înțelegem, dar totuși, nu e frumos sa ți se vadă chiloții în timpul orelor de muncă.

Nu suntem pudici dar pentru un oraș care se respectă și care se laudă cu turiști străini, cu UNTOLD, evenimente culturale și câte, și mai câte, poate ar fi frumos să avem niște reguli de umblat pe stradă sau la muncă. Fără multe pretenții. Doar o pereche de pantaloni și un tricou.

 

P.S. Oare câte amenzi le-a dat domnul Boc celor de la salubritate în ultimele două luni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *