Din oras

Clujul imobiliar nu se mai oprește din extindere – Pe Calea Baciului se ridică un nou bloc de cinci etaje. Coratim investește 2 MILIOANE EURO în acest proiect

Calea Baciului se transformă încet într-o zonă plină cu blocuri de locuințe. Primăria a aprobat doar în acest an mai multe PUD-uri pentru construirea de imobile de cel puțin cinci etaje. Cel mai recent document emis de Primăria lui Boc este pentru firma Coratim, care a primit, în urmă cu câteva zile, autorizație de construire pentru un imobil cu funcțiuni mixte și locuințe colective cu regim de înălțime 2S+P+3E+2R.

Planul Urbanistic de Detaliu pentru proiectul imobiliar de pe Calea Baciului nr. 19 – 21 a fost aprobat în mai 2020. Beneficiari sunt SC Coratim SRL și Ovidiu Mihai Fereștean. Blocul va fi construit pe o parcelă cu suprafața de 2827 mp, situată pe frontul sud-vestic al Căii Baciului, delimitată de parcele cu fond construit perimetral.

Documentația reglementează retragerea minimă față de limita laterală vestică: 4,5 metri; amplasarea față de limita laterală estică: pe limita de proprietate, pe o adâncime de 18 metri și în retragere de minim 4,5 metri după adâncimea de 21 metri de la Calea Baciului regularizată; retragerea minimă față de limita posterioară: 34 metri.

Accesul auto se va face din Calea Baciului. Staționarea vehiculelor (auto și velo) se va face în interiorul parcelei, unde se vor crea locuri de parcare pentru biciclete amenajate la sol și subsol și locuri de parcare auto amenajate la subsol.

Investiția inițială este de aproximativ 10,7 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro). Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, iar durata de valabilitate a autorizației de construire este de 12 luni.

SC Coratim SRL are doi asociați: Daniel Pavel Dumitraș (50%) și Constantin Marius Bejan (50%). Anul trecut, compania a înregistrat 6,7 milioane euro cifră de afaceri și aproape 2,3 milioane euro profit.

În aprilie 2021, Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația de construire pentru un bloc cu regim de înălțime 2S+P+5E+Er pe Calea Baciului nr. 67 – 70 și pentru un bloc tot cu șase etaje (S+P+5E+Er), tot pe Calea Baciului, dar la numărul 78. Această arteră intens populată și circulată va deveni tot mai aglomerată odată cu construirea a tot mai multe blocuri.

Citește și:

Calea Baciului se umple de blocuri. Un imobil cu șase etaje a primit autorizație de construire

Blocuri cu cel puțin șase etaje pe Calea Baciului se aprobă pe bandă rulantă. Primăria a dat autorizație pentru un imobil cu 70 de apartamente, deși traficul se sufocă în zonă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *