De cartier

Clujul de 5 stele: parc murdar și degradat peste drum de Primăria de cartier din Iris

Scris de 201

În Piața Liebknecht (ultima din Cluj care mai poartă mândră numele primit în Epoca de Aur, Karl Liebknecht fiind unul dintre fondatorii Partidului Comunist din Germania), există un parc comunist, murdar și degradat, parcul Oașului.

Parcul, care include și un loc de joacă, este amplasat chiar peste drum de Primăria de cartier Iris, așa că municipalitatea, cu siguranță, cunoaște situația acestui loc public ce ar trebui să fie o oază de verdeață și de relaxare în cartierul Iris, lipsit de spații verzi.

În imaginile de mai jos puteți vedea priveliștea de care se bucură zilnic și angajații Primăriei de cartier Iris, fără ca autoritățile să ia însă măsuri pentru igienizarea și modernizarea parcului.

Parcul băutorilor de bere

Dezastrul ne întâmpină chiar de pe stradă. Panoul care identifică stația de tramvai din dreptul spațiului verde-noroios stă strâmb, cocoțat pe un stâlp metalic pe care urcă, precum o liană, un cablu gros, ce iese din asfalt:

Rămase probabil de la lucrările de reabilitare a tramei stradale, după schimbarea liniei de tramvai, cablurile ies din asfalt și se încolăcesc de garduri și de copaci, o „vegetație” urbană inestetică și posibil periculoasă:

La primii pași în parc, ne atrag atenția tomberoanele rupte care sau zac la baza stâlpilor de susținere, întoarse cu spatele față de vizitatori, ori sunt aruncate pe gazon, cu conținutul vărsat lângă ele:

Se bea multă bere la pet în acest parc și loc de joacă pentru copii, fiindcă recipientele golite împânzesc întregul areal:

Bineînțeles că nu Primăria este vinovată pentru lipsa de civilizație și de responsabilitate civică a celor care își fac veacul prin acest parc, dar Poliția Locală i-ar putea civiliza pe băutorii vandali, prin amenzi.

Loc de joacă scăldat în noroi

Locul de joacă din acest parc este impracticabil din cauza noroiului în care se scaldă echipamentele oricum vechi și degradate:

Unde trebuia să fie o groapă cu nisip, e una cu frunze uscate. Semn că nimeni nu s-a mai ocupat, de mult, de întreținerea acestui loc:

Au fost refăcute, la un moment dat, pavajele, dar băncile au rămas aceleași:

E fain la Cluj, dar, luând la pas cartierele, ajungem să ne întrebăm: La Cluj, unde?ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 mins Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 18 mins Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 25 mins Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 2 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 2 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 3 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 3 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 3 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 6 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 6 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 8 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
 • Acum 9 hours Eveniment
  “Trotinetista” care a fugit duminică de la locul accidentului după ce a lovit un pieton s-a predat poliţiei
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE