Din oras

Clujul de 11 stele, de sub podul Aurel Vlaicu

Clujul, luat la pas, este departe de orașul promovat pe Facebook de primarul Emil Boc, ce ne arată doar inaugurări, realizări sclipitoare, festivisme, care ne-ar putea face să credem gargara politicianistă conform căreia trăim în cel mai minunat oraș din țară (și, de ce nu, chiar și din univers!).

Cele 5 stele ale Clujului sunt, de fapt, 11, și pot fi văzute sub podul Aurel Vlaicu, sub forma unui graffiti cu conotații naziste, care ne înfățișează un bărbat îngenunchiat cu mustață și freză de Hitler, cu cocardă tricoloră de primar, care taie cu fierăstrăul mâna unui schelet, înconjurat de o înstelată aură albastră:

„Artă” stradală, în Clujul de 5 stele – păpuși gonflabile, schelete cu aureolă de sfinți și stilizări naziste:

Sub acest pod vandalii își fac de cap pe îndelete, fără a fi tulburați de Poliția Locală, care patrulează doar unde se pot face ușor bani din amenzi – pe străzile înțesate de mașini. Nu există perete care să nu fie acoperit de mâzgăleli sinistre:

Cu toate că vandalii orașului au un spațiu vast de manifestare sub acest pod (și în multe alte locații), ei vor primi și un perete legal de exprimare, pentru a li se încuraja „arta”.

În cadrul proiectului bugetării participative, un clujean a cerut 2000 de euro pentru finanțarea unui perete legal de mâzgălit. Inițiativa a primit 106 voturi și e eligibilă pentru implementare din bugetul local. Aici sunt banii dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *