Din oras

Clujul de 11 stele, de sub podul Aurel Vlaicu

Scris de 790

Clujul, luat la pas, este departe de orașul promovat pe Facebook de primarul Emil Boc, ce ne arată doar inaugurări, realizări sclipitoare, festivisme, care ne-ar putea face să credem gargara politicianistă conform căreia trăim în cel mai minunat oraș din țară (și, de ce nu, chiar și din univers!).

Cele 5 stele ale Clujului sunt, de fapt, 11, și pot fi văzute sub podul Aurel Vlaicu, sub forma unui graffiti cu conotații naziste, care ne înfățișează un bărbat îngenunchiat cu mustață și freză de Hitler, cu cocardă tricoloră de primar, care taie cu fierăstrăul mâna unui schelet, înconjurat de o înstelată aură albastră:

„Artă” stradală, în Clujul de 5 stele – păpuși gonflabile, schelete cu aureolă de sfinți și stilizări naziste:

Sub acest pod vandalii își fac de cap pe îndelete, fără a fi tulburați de Poliția Locală, care patrulează doar unde se pot face ușor bani din amenzi – pe străzile înțesate de mașini. Nu există perete care să nu fie acoperit de mâzgăleli sinistre:

Cu toate că vandalii orașului au un spațiu vast de manifestare sub acest pod (și în multe alte locații), ei vor primi și un perete legal de exprimare, pentru a li se încuraja „arta”.

În cadrul proiectului bugetării participative, un clujean a cerut 2000 de euro pentru finanțarea unui perete legal de mâzgălit. Inițiativa a primit 106 voturi și e eligibilă pentru implementare din bugetul local. Aici sunt banii dumneavoastră.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 6 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 7 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 12 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 24 hours Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE