Politica

Clujul, cuiul lui Pepelea Ciolacu

Luna asta s-au implinit patru ani de cand Marcel Ciolacu a distrus cu cinism o poveste minunata care se intampla la PSD Cluj in 2019, unde revigorasem socant de repede impreuna cu prietenul meu Adrian Mladinoiu, organizatia cea mai slaba din istoria partidului.

Fara sa aiba alt motiv decat razbunarea pentru faptul ca nu voiam sa ii pupam ghiulul, Ciolacu ne-a ejectat brutal, aducand inapoi la PSD Cluj influenta otravita a lui Vasile Dancu si a grupului de la Cluj. I-am spus atunci domnului Ciolacu ca exact de la aceasta matrasire i se va trage finalul, fiindca toti presedintii de partid social democrat care au stat langa Dancu si Rus au fost fie aruncati la inchisoare (Dragnea), fie tradati teribil (vezi cazurile Ponta, Geoana). I-am mai spus atunci lui Ciolacu ca Dancu il va aburi cu proiecte de reforma a partidului, cu baliverne de genul trebuie sa aducem intelectuali pe liste, si ca nu va face nimic in acest sens, ba chiar ca va constata polutia rapida a acestor idei, ca o pata pe cearsaf, in timp ce Dancu va incerca sa il sape cu toata forta.

Am avut dreptate. Tot ce i-am spus atunci actualului premier s-a intamplat.

PSD Timis a socat lumea politica vineri seara cand a anuntat ca il sustine pe fata pe Vasile Dancu pentru un post eligibil la europarlamentare. In textul de ieri, spuneam ca e un complot pervers la adresa presedintelui PSD Marcel Ciolacu si eram intrigat de ce Banatul sustine un ardelean, de ce Dancu nu are sprijinul organizatiilor din Nord Vest.

Azi am aflat ceva si mai socant. Ca Dancu are, in fapt, si sprijinul organizatiilor din Ardeal, dar ca a vrut si insistat sa stranga si suportul banatenilor, tocmai pentru a da si mai mare greutate sustinerii sale cand va fi sa negocieze cu baronii PSD. Asadar, complotul e si mai mare si faptul ca Dancu are sustinerea Ardealului si Banatului ne arata ca se pregateste un razboi intern in PSD – ultimul lucru de care are nevoie partidul intr-un an crucial pentru viitorul sau.

Prinde Ciolacu Ziua femeii sau acest take over politic va avea loc mai repede, cu Grindeanu inlocuitor al lui Ciolacu la carma PSD?

PS: Dancu are sprijinul organizatiilor din Nord Vest, dar e un sprijin rece. Radu Moldovan, presedintele PSD Bistrita-Nasaud, cea mai grea piesa din PSD-ul ardelenesc le-a transmis alor sai ca trebuie sa il sustina pe Dancu, ca asa e civilizat, dar nu cu prea multa pasiune. Moldovan e racit si cu Ciolacu, asa ca adopta cea mai buna strategie: tine legatura cu toate taberele. In fapt, a tinut-o mereu, vezi vizitele din trecut pe neve ale lui Ponta si Corina Cretu pe la Bistrita.