Rautacisme

Clujul cel fără depresie va întemeia primele colonii bocciene extrapământene

Scris de 573

În Cluj-Napoca curge miere în loc de apă pe Someșul plin de gunoaie, vara înseamnă numai dans, muzică și voie bună, locuri de muncă sunt pe toate gardurile și cu salarii foarte mari, Primăria are proiecte care mai de care mai minunate. Ce mai încolo și încoace, este un oraș model pentru restul României. Este un oraș care nu cunoaște semnificația cuvântului depresie, grație strategiei de dezvoltare pusă la punct de Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Potrivit unui fragment dintr-un interviu publicat în revista Cronicile Curs de Guvernare, această strategie a scos Cluj-Napoca din depresie, după ce în urmă cu 10 ani a început să se dezvolte pe toate palierele. 

În acel interviu, Hințea vorbește despre calitatea vieții care se măsoară în două feluri: „pe de o parte, măsori statistic – câte grădinițe, câte creșe, câte evenimente culturale, câte evenimente sportive, lucruri pe care le poți număra. Asta e o jumătate. Cealaltă jumătate este percepția – ce cred oamenii. Și trebuie să măsori percepția. Noi o facem anual printr-un sondaj pe care-l aplicăm și ne uităm comparativ de la an la an. Te uiți pe indicatori care sunt foarte clari și încerci să structurezi o politică publică din punctul ăsta de vedere. Anul acesta, unde sunt indicatori proști? Spre exemplu, parcările. E o lipsă de satisfacție destul de mare. Primăria poate să încerce să gândească niște soluții, din punctul acesta de vedere. Sunt multe variante”.

Toate bune și frumoase dacă nu iei în calcul ritmul de melc în care Primăria dezvoltă propriile proiecte. Dacă sectorul privat merge pe repede înainte, administrația publică locală se mișcă mai lent decât cel mai lent ardelean. Dacă ideile lui Boc s-ar face atât de repede cum vorbește el, Cluj-Napoca ar întrece Tokyo la dezvoltare. Clujul cel fără depresie are metrou, centură metropolitană, Someș navigabil, sute de mii de locuri de parcare, trafic fluent, care curge lin ca apele cristaline ale Someșului, rampă de deșeuri ecologică, străzi asfaltate, străzi smart, funcționari virtuali, centru de producție cinematografică, sediu modern pentru filarmonică.

Grație strategiei de dezvoltare pe următorii 50 de ani, Cluj-Napoca va efectua primele călătorii pe Marte, unde vor fi întemeiate colonii bocciene. Clujenii vor merge în vacanțe extrasenzoriale și extrapământene cu flota de nave a Companiei de Transport Public, condusă de nemuritorul Liviu Neag. 

Să nu uităm de festivalurile (TIFF, Untold și altele) care au scos orașul din moarte clinică. Acestea se vor extinde pe alte planete, după ce vor fi cucerit deja publicul din coloniile bocciene. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE