De cartier

Clujul, asediat de pisici vagaboande. Patrupedele sunt lăsate pe stradă și se înmulțesc în neștire

Pisicile fără stăpân se înmulțesc necontrolat, iar fenomenul poate produce numeroase probleme clujenilor. Ele însă pot să răspândească purici și boli. Patrupedele sunt hrănite de pensionari miloși, așa că prosperă. Vârstnicii s-au atașat atât de tare de pufoasele animale incat nu își mai doresc să fie preluate de autorități. În lipsa unor adăposturi speciale pentru pisici, singura soluție este sterilizarea. 

„Este o problemă in Cluj si va deveni din ce in ce mai mare daca nu se iau masuri de limitare a numarului acestora, in sensul de sterilizare a pisicilor din jurul blocului”, spune medicul veterinar Cristian Popovici.

Clujenii se atașează de pisicile din jurul blocului, însă nu suficient încât să le adopte. În schimb, le oferă zilnic mâncare și, în caz de nevoie, le duc la clinici veterinare. Medicii specializați profită de ocazie și le sterilizează pentru a evita înmulțirea lor. Însă soluția este una temporară. 

„Sunt aduse multe pisici de pe stradă spre sterilizare, dar problema tot rămâne”, completeaza veterinarul.

Înmulțirea necontrolată este de departe cea mai mare problemă. O singură pisică fată de două ori pe an, ajungând să aibă, în total, 12-14 pui. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *