Din oras

Clujul are un nou ziar de limba maghiara: Kolozsvári Újság. Face parte din reteaua Presa Buna si va aduce maghiarilor din Cluj o alta perspectiva asupra orasului

Scris de 1,293

Kolozsvári Újság este cel mai nou ziar al Clujului! Si nu, nu este supus finantarilor lui Viktor Orban, premierul Ungariei, tara care a capturat presa de limba maghiara din Transilvania si a supus-o partidului FIDESZ!

Noul ziar de limba maghiara apartine jurnalistului Liviu Alexa, proprietarul grupului de media PRESA BUNA, care detine deja 16 ziare locale in Romania, o televiziune locala la Cluj si un post national de stiri – NCN.

Acesta are motive foarte interesante pentru aceasta investitie:

“Este foarte important sa remarcam ca statul ungar a cumparat 99 la suta din presa de limba maghiara din Ardeal pe care o finanteaza cu tupeu si cu milioane de euro. Asta inseamna ca Viktor Orban are instrumentele perfecte pentru manipularea etnicilor maghiari din Romania, dar mai inseamna si ca publicatiile maghiare din Transilvania sunt “la revedere” din punctul de vedere al independentei.

Si pentru asta am decis sa deschid un ziar online de limba maghiara in Cluj. Dar nu numai pentru asta. Ci si pentru ca presa maghiara din Cluj este atat de slaba, atat de lasa, atat de bleaga, incat sunt sigur ca imi voi putea impune repede produsul ca lider de audienta.

Jurnalistii maghiari din Cluj sunt plictisiti si suficienti, nu s-a mai scris o ancheta in limba maghiara de catre vreun redactor de peste 2 decenii. Se livreaza zilnic placintute editoriale despre cultura, despre evenimente, despre personalitatile trecutului, putina actualitate si cam atat. Toti ziaristii de limba maghiara din Cluj il injura pe Orban la bere, dar iau salarii din finantarile guvernului maghiar.

Pentru presa maghiara, tunurile din imobiliare de la Cluj nu exista, greselile administratiei Boc-Tise nu exista, carentele orasului Cluj-Napoca nu exista.

Publicul cititor de limba maghiara este suntat sistematic de la adevaratele subiecte ale Cetatii. Iar asta se va termina azi, caci Kolozsvári Újság, publicatia noastra, va face ce a facut si Ziar de Cluj la aparitia sa: va detona bombe de presa, va arata adevaratele realitati ale acestui oras. Si pe cititorul maghiar si pe cel roman ii priveste in egala masura ca nu avem spital regional, ca nu avem parkinguri, ca administratia locala toaca bani cu nemiluita pe tampenii, ca nu avem destule scoli sau crese. Si de aceea cred ca voi reusi. Mi se rupe de prejudecatile maghiarimii clujene care, sa fim sinceri, nu suporta ca un roman sa fie patronul unei publicatii de limba maghiara. Insa stiti ce e frumos? Ca nu imi pasa de prejudecatile lor. Voi impune in maxim 6 luni acest nou ziar, am mai facut-o si cu alte publicatii in cariera mea, nu am cum sa ratez”, a declarat Liviu Alexa, jurnalistul de 40 de ani care a facut istorie in presa clujeana, initiind acum 12 ani cea mai moderna publicatie online – Citynews.ro – si, acum 7 ani, Ziar de Cluj, care a devenit cea mai influenta publicatie din oras. 

 

PRESA BUNA este cel mai mare grup de media locala din Romania in acest moment, reteaua de ziare avand un caracter aparte: toate cele 16 ziare actioneaza independent editorial si fac cifre de audienta foarte interesante, cele mai multe dintre ele urcand repede in topul audientelor locale.

Stiri de Bistrita
Ziar de Arad
Stiri de Focsani
Ziar de Cluj
Stiri de Arges
Stiri de Iasi
Ziarul de Craiova
Ziarul de Salaj
Ziar de Gorj
Ziar de Hunedoara
Ziarul de Baia Mare
Ziar de Alba
Ziar de Oradea
Ziar de Suceava

Ziarul de Mehedinti

Stiri de Brasov

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 mins Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 2 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 2 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 4 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 4 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 6 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 7 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 22 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 23 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 1 day Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 1 day In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE