Din oras

Clujul are 11 arestati la domiciliu, dar Politia nu are inca bratari electronice

Scris de 521

Cu toate ca persoanele arestate la domiciliu sunt tot mai multe in intreaga tara, Politia Romana nu a rezolvat, inca, problema bratarilor electronice. In judetul Cluj, 11 persoane sunt supravegheate in arest la domiciliu.

De la 1 februarie, instantele de judecata pot sa-i trimita in arest la domiciliu pe infractori, iar suspectii mai periculosi sa fie chiar monitorizati cu ajutorul unei bratari electronice.

Masura arestului la domiciliu consta in obligatia impusa inculpatului, pe o perioada determinata, de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura, sau in fata caruia se afla cauza, si de a se supune unor restrictii stabilite de acesta.

Cu toate acestea, pana acum Politia Romana nu a achizitionat bratarile electronice, cu ajutorul carora infractorii periculosi pot fi monitorizati.

Reprezentantii IPJ Cluj spun ca decizia se ia la nivelul Politiei Romane si nu exista informatii noi pana acum.

“La nivelul judetului Cluj, 11 persoane sunt arestate si supravegheate la domiciliu. Pana la acest moment nu au fost semnalate cazuri de incalcare a obligatiilor impuse de instanta”, a declarat Simona Virci, purtator de cuvant al IPJ Cluj.

Articolul 124 din Legea 254/2013 spune ca  “in situatia in care, cu ocazia dispunerii masurii arestului la domiciliu, se stabileste ca inculpatul sa poarte un dispozitiv electronic de supraveghere, potrivit art. 221 alin. (3) din Codul de Procedura Penala, modul de utilizare a acestuia, precum si conditiile referitoare la transmiterea, modificarea si stocarea datelor obtinute prin supravegherea electronica se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”.

Printre persoanele arestate la domiciliu din Cluj se numara Stefan Cadar, patronul firmei Fany, dar si sotia lui, Olezia Cadar. De asemenea, Carmen Zina Lador, mama fondatorului platformei de videosharing Trilulilu, Sergiu Biris, a fost arestata la domiciliu.

Pe durata arestului la domiciliul, inculpatii trebuie sa se prezinte in fata judecatorului de camera sau a instantei de judecata ori de cate ori sunt chemati. De asemenea, ei nu au voie  sa comunice cu ceilalti inculpati sau cu martorii din dosar.

Foto: stiripesurse.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 9 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 13 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 14 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 14 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 16 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 17 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 18 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 18 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE