Din oras

Clujul are 11 arestati la domiciliu, dar Politia nu are inca bratari electronice

Scris de 521

Cu toate ca persoanele arestate la domiciliu sunt tot mai multe in intreaga tara, Politia Romana nu a rezolvat, inca, problema bratarilor electronice. In judetul Cluj, 11 persoane sunt supravegheate in arest la domiciliu.

De la 1 februarie, instantele de judecata pot sa-i trimita in arest la domiciliu pe infractori, iar suspectii mai periculosi sa fie chiar monitorizati cu ajutorul unei bratari electronice.

Masura arestului la domiciliu consta in obligatia impusa inculpatului, pe o perioada determinata, de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura, sau in fata caruia se afla cauza, si de a se supune unor restrictii stabilite de acesta.

Cu toate acestea, pana acum Politia Romana nu a achizitionat bratarile electronice, cu ajutorul carora infractorii periculosi pot fi monitorizati.

Reprezentantii IPJ Cluj spun ca decizia se ia la nivelul Politiei Romane si nu exista informatii noi pana acum.

“La nivelul judetului Cluj, 11 persoane sunt arestate si supravegheate la domiciliu. Pana la acest moment nu au fost semnalate cazuri de incalcare a obligatiilor impuse de instanta”, a declarat Simona Virci, purtator de cuvant al IPJ Cluj.

Articolul 124 din Legea 254/2013 spune ca  “in situatia in care, cu ocazia dispunerii masurii arestului la domiciliu, se stabileste ca inculpatul sa poarte un dispozitiv electronic de supraveghere, potrivit art. 221 alin. (3) din Codul de Procedura Penala, modul de utilizare a acestuia, precum si conditiile referitoare la transmiterea, modificarea si stocarea datelor obtinute prin supravegherea electronica se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”.

Printre persoanele arestate la domiciliu din Cluj se numara Stefan Cadar, patronul firmei Fany, dar si sotia lui, Olezia Cadar. De asemenea, Carmen Zina Lador, mama fondatorului platformei de videosharing Trilulilu, Sergiu Biris, a fost arestata la domiciliu.

Pe durata arestului la domiciliul, inculpatii trebuie sa se prezinte in fata judecatorului de camera sau a instantei de judecata ori de cate ori sunt chemati. De asemenea, ei nu au voie  sa comunice cu ceilalti inculpati sau cu martorii din dosar.

Foto: stiripesurse.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 5 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 6 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 7 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 7 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 9 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 9 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 9 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 12 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 13 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE