Din oras

Clujenii vor să fie curățată Piața Gării: Copilul meu nu ar trebui să fie obligat să vadă toți boschetarii pișați pe ei

Clujenii care locuiesc pe strada Horea, în apropiere de Gara CFR, sunt deranjați de oamenii fără adăpost care își fac veacul în acea zonă. Cei mai mulți cerșesc și deranjează trecătorii, iar unii dintre ei devin chiar agresivi.

„Locuim pe strada Horea la nr 76 . Zi de zi observ cum în zona noastră și zona Panemar este plin de oameni dubioși, e plin de Săli de jocuri de noroc, toate împinse cumva în această zonă. Nu știu dacă forțat sau nu, aici ați făcut un fel de “sin city” unde poliția si Jandarmeria nu fac nimic. Consider ca și eu am dreptul la siguranța când ies cu familia pe stradă și copilul meu nu ar trebui să fie obligat să vadă toți boschetarii pișați pe ei si toți dubioșii strânși in fata sălilor de jocuri să fumeze. Suntem în Cluj dar parcă suntem în Turda. Situația este de mai mulți ani. Pe când tot restul orașului se dezvolta intr-un fel sau altul, aici nu se face nimic. Rușine”, își exprimă nemulțumirea  un clujean.

În ultima perioadă, clujenii au făcut mai multe sesizări cu privire la boschetarii care au acaparat mica piațetă de lângă stația de autobuz. Locuitorii din zonă susțiin că aceștia miros urat, aruncă gunoaie pe jos și se iau de cetățeni.

„E plin de oameni fără adăpost. Dorm pe bănci (beau, urinează acolo unde apucă, mizerie de nedescris) emana un miros îngrozitor. Chiar nu se pot lua măsuri? În stația de autobuz pute din cauza lor”, a semnalat un alt clujean.

Primăria dă asigurări că Poliția Locală patrulează în zonă și ia măsuri împotriva celor celor care încalcă prevederile legale.

„Poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică Zona I, în urma verificărilor efectuate, în Piața Gării, din municipiul Cluj-Napoca, au întocmit 4 procese verbale conform Leg. 61/1991 rep. pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Pe timpul executării serviciului de patrulare se asigură un climat de ordine și siguranță publică, iar în cazul în care depistează persoane care încalcă prevederile legale în vigoare sunt luate măsurile legale care se impun. În cazul în care constatați fapte de natura celor sesizate, aveți posibilitatea de a contacta telefonic 0264/955 -Dispeceratul Poliției Locale în vederea direcționării unui echipaj la fața locului în vederea luării măsurilor legale”, au trasnsmis reprezentnații Primăriei.