Jos palaria

Clujenii vor putea reclama cersetoria la un numar special

Un proiect care prevede instituirea unui numar scurt pentru sesizarile asupra cersetoriei a fost votat marti in cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca, marcand asfel primul pas concret al autoritatilor pentru combaterea acestui fenomen.

Consilierul Claudia Anastase a reusit sa puna in practica acest proiect, ea fiind cea care a cerut alocarea unui numar special in acest scop. Numarul va fi promovat prin amplasarea unor panouri si afise in tot orasul si in mijloacele de transport in comun. Apelurile clujenilor vor fi redirectionate spre dispeceratul inaugurat in urma cu cativa ani in cadrul politiei locale pentru preluarea sesizarilor cetatenilor din Cluj-Napoca.

Potrivit Hotatarii de Consiliu Local adoptate marti, desfasurarea campaniei  presupune „realizarea a 50 de panouri indicatoare, 100 de afise si 50.000 de stickere cu mesaje de prevenire si combatere a cersetoriei in municipiul Cluj-Napoca, precum si prin amplasarea indicatoarelor in zone desemnate de politia locala ca fiind intens populate de cersetori, distribuirea afiselor catre reprezentantii Companiei de Transport Public pentru a fi amplasate in mijloacele de transport in comun si distribuirea stikerelor cetatenilor clujeni”.

Proiectul este cu atat mai important cu cat Clujul va fi peste o jumatate de an Capitala Europeana a Tineretului si, in plus, va avea de rezolvat dificultatile aparute dupa inchiderea rampei de gunoi de la Pata Rat, “casa” pentru mii de romi, dupa cum a precizat Anastase. Bugetul proiectului este de 6.000 de lei si va incepe din septembrie, cu aportul unor studenti voluntari. Pentru ca a reusit sa demareze o actiune concreta de combatere a unui fenomen din ce in ce mai agresiv pe strazile Clujului, ii spunem Jos Palaria! consilierului local Claudia Anastase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *