Sanatate

Clujenii vor avea spital regional peste „7 ani”. În traducere liberă, la Paștele Cailor

Ministrul sănătății Sorina Pintea crede că Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi gata în 7 ani. Alin Tișe anunța în 2011 că va fi gata în 2016. La cum se mișcă lucrurile în România, clujenii vor avea, cel mai probabil, Spital Regional la Paștele Cailor.

„Povestea spitalelor regionale a început în 2017. Suntem în 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate și proiectanţii şi constructorii pot să vă spună ce înseamnă să faci un studiu de fezabilitate pentru o clădire de 150.000 de metri pătraţi cu logistica aferentă. Deci, am finalizat studiile de fezabilitate, acestea sunt depuse Ministerului Dezvoltării şi se pregătesc cererile de finanţare pentru Bruxelles, la Iaşi am început procedura de licitaţie în paralel. Eu cred că în şapte ani vom avea şi spitale regionale, exact aşa cum am promis.

În condițiile în care guvernul PSD are zilele numărate, declarația Sorinei Pintea e un simplu foc de paie. Spitalul Regional de Urgență Cluj, visul tuturor clujenilor, va costa aproximativ 2.5 miliarde de lei (banii vor veni din fonduri europene și fonduri bugetare). În teorie, spitalul ar trebui să aibă 7 niveluri și 849 de paturi, din care 105 pentru îngrijiri critice (arși). Spitalul ar urma să fie construit în Florești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *