Din oras

Clujenii încearcă să intre în Cartea Recordurilor: organizatorii FICT au provocat 10.000 de persoane să citească, pe rând, aceeaşi carte

Acţiunea a început la ora 10.00, în Piaţa Unirii, iar cartea pe care o citesc, pe rând, cei 10.000 de participanți, este „Eminescu, 100 de poeme alese”, publicată special pentru eveniment într-un tiraj de 10.000 de exemplare, ce au fost distribuite gratuit participanţilor la evenimentul intitulat „Marea Lectură”.

„Toţi participanţii trebuie să citească din aceeaşi carte, ei trebuie să stea în rând sau într-o formaţie, prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând – al doilea şi aşa mai departe”, a precizat Vasile Dâncu, directorul festivalului.

Organizatorii evenimentului au lucrat timp de mai multe săptămâni cu reprezentanţii Guinness Book pentru stabilirea regulamentului.

Fiecare carte a fost numerotată, iar pasajul care vine la rând a fost indicat cu un semn de carte şi marcat cu o culoare, pentru a fi mai uşor de reperat de cititor. Dacă o persoană citeşte din greşeală alte versuri va fi omisă de la numărătoare.

Printre cei prezenţi la eveniment se numără primarul Emil Boc, Vasile Dâncu sau George Ivaşcu.

Ultimul record consemnat de Guinness la această categorie a fost stabilit în anul 2015 de Library Marwadi Education Foundation din India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *