Din oras

Clujenii, imburdati in Rai de Casa Olarului cu muzica gospel si strigaturi

Patru tineri de la Casa Olarului il duc pe Dumnezeu la piata, in centrul Clujului. 

Cu un avant enorm, vecin cu sevrajul, un copil balai, de aproape 20 de ani, ii face PR lui Dumnezeu cu o retorica adolescentina, in Mihai Viteazu. Urla atat de tare incat se aude peste zgomotul inabusit al masinilor turate intr-o dimineata de weekend.

„Cum l-ai cunoscut tu pe Dumnezeu? Cand te-a lasat in pace Dumnezeu? De ce nu te intorci tu catre Dumnezeu?!, si urla chiaun, in timp ce mainile i se ridica si coboara, ritmic, ca la hip-hop.

Agitat ca un prisnel, evanghelistul da ture aproape de intaiul local de junk-food deschis in oras, la brat cu alti 3 colegi. Cu voie sau fara voie, Isus ajunge pe toate gardurile, in toate gurile si-n toti stramosii, alaturi de Irod, pomenit de clujenii care trec prin Piata Mihai Viteazu. In acest weekend, Isus a ajuns aproape de Mc Donald’s, printr-o serie de strigaturi si cantece gospel. 

„Asta trebuie sa faca fiecare credincios. Sa predice Evanghelia. Sa predice pe strada, sa le arate oamenilro cum sa se impace cu Dumnezeu. Nu e o practica pe care anumite religii o au. Noi il avem pe Dumnezeu in viata noastra si ne rugam pe strada”, explica Florin, din trupa de gospel, in timp ce ruga continua furtunos. 

E o vreme molcoma, nepotrivita pentru racnetele vecine cu isteria. In fundalul primavaratic, un cantec ce aminteste de Craciun te face sa-i simpatizezi pana si pe martorii lui Iehova. 

„De ce nu tace, oare? Ce se-agita asa? E dimineata, pentru numele lui Dumnezeu”, intreaba Cristi, un trecator, in timp ce incearca sa-si lase cafeaua sa ajunga la neuroni. 

Tanarul isi continua drumul, in ciuda intrebarilor formulate ca la tribunal. Intre timp, printre evanghelisti trec clujeni curiosi, gura-casca, mame impovarate de plase, tinere pe tocuri si rochite cu Dumnezeu pe buze.

„Oamenii trebuie sa se intoarca la Isus. Ne-am gandit sa iesim si sa predicam. Ca invatatura suntem la fel ca penticostalii, avem servicii de biserica prin care invitam oamenii sa-L laude pe Dumnezeu si asta facem: cantam pe strada ca oamenii sa fie mantuiti. Ne rugam cu oamenii pe strada. Sunt oameni sinceri, care vor sa se impace cu Dumnezeu”, spune tanarul de 23 de ani, cu o verigheta pe deget.

El s-a intors la Dumnezeu acum 5 ani. De un minut s-a intors si prisnelul care intrerupe discutia cu o chitara, ca sa marcheze inoportunul interviu din timpul predicii.

„Isus ne-a dat viata si viata de Craciun si daca stiu chiar acum, acuma va spun: nu vreau bani, nu vreau avere, il vreau pe Dumnezeuuu”.

Casa Olarului e o religie inventata de pastorul Wayman Mitchell, din Prescott, Arizona, in anii 1970. Potrivit doctrinei, in procesul de ucenicie al bisericii, oamenii trebuie sa predice pe strazi si in locurile publice invataturile de credinta. Secta a ajuns in Romania in 1992.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *