Din oras

Clujenii iau atitudine impotriva nepasarii administratiei locale: Domnule primar, noi vrem asfalt!

Scris de 3,365

Clujenii satui de promisiunile administratiei locale care nu se mai materializeaza, exasperati de taxele platite la nivel de oras si conditiile de groaza pe care le primesc in schimb s-au adunat pe o pagina de Facebook, numita “O ulita pe zi”, hotarati sa ceara socoteala Primariei si Consiliului Local.

“Aceasta pagina se doreste a fi un mod de reactie la neputinta, nepasarea si dispretul cu care clujenii sunt tratati chiar de catre cei care ar trebui sa-i reprezinte si sa munceasca pentru ei, Primaria si Consiliul Local. Clujul este un oras murdar, plin de noroi, gropi, strazi neasfaltate si un haos imobiliar care reclama solutii si actiuni urgente!!!!”, se arata in descrierea paginii.

De asemenea, pagina care are deja 117 aprecieri ii adreseaza un mesaj edilului Clujului: “Draga domnule Emil Boc, vrem si noi sa traim intr-un oras normal, european! Noi vrem ASFALT”.

De asemenea, clujenii nemultumiti au creat o petitie cu aceleasi doleante, reprosand municipalitatii faptul ca se spala pe maini de responsabilitatea acestor strazi cu faptul ca “sunt strazi private”! Petitia initiata ieri a fost semnata pana acum de peste 300 de persoane.

“Marin Preda, W.A. Mozart, E. Quinet, Mircea Zaciu, G.V. Bibescu, Nicolae Draganu, S. Celibidache , W. Goethe, Odobesti, N. Stienndhart, Nicolae Cajal, , , sunt cateva dintre cele aproape 400 de strazi din municipiul pe care il ”pastoriti” si care sunt uitate de lume, evident de lumea civilizata. Cum dumneavoastra va place sa spuneti ca sunteti primarul unui oras civilizat constatam ca si dumneavoastra l-ati uitat. Concret, domnule primar, va aducem pe aceasta cale la cunostinta dumneavoastra ca strazile despre care vorbim apartin municipiului Cluj-Napoca. Domniei voastre va place sa spuneti ca sunt strazi private si basta. Ba mai mult decat atat, va ascundeti dupa o hotarare de Consiliu Local, de pe vremea cand merituosul dumneavoastra predecesor, Sorin Apostu, era primar, mai precis HCL 62 din 2010. Hotararea cu pricina nu face altceva decat sa spuna clujenilor ca vor folosi mult si bine de aici incolo cizme de cauciuc si vor fi condamnati in continuare sa fie privati de facilitatea elementara a unui oras civilizat care se numeste ASFALT, daca strazile pe care stau nu au minimum 9 m latime. Parafrazandu-l pe marele George Cosbuc – „NOI VREM ASFALT!„ Domnule Primar !!!”, se arata in petitie.

Semnatarii petitiei solicita Primariei urgentarea preluarii in patrimoniul municipiului a acestor strazi, pentru a putea fi modernizate si anularea HCL 62 din 2010, care prevede conditiile in care acestea pot fi trecute in proprietatea Primariei.

“Aceasta hotarare nu poate retroactiva atat timp cat pana la data adoptarii sale Primaria, prin functionarii sai si/sau impreuna cu Consiliul Local au fost de acord cu PUZ-uri, PUD-uri, autorizatii de construire si receptii pe strazi mai inguste de 9 metri fara ca cineva anterior sa fi avertizat cetatenii cu privire la ce va urma. Impedimentul legat de latimea strazilor poate fi solutionat prin practicarea unui sistem de sensuri unice de la si catre strazile principale. Precizam ca in multe situatii, pe aceste strazi ati aprobat construirea unor imobile nefiresc de mari pentru unele zone, de 2,3,4,5,6 sau chiar si 9 etaje cu un numar impresionant de apartamente. Atunci aceste strazi nu erau prea inguste?;

Sa infiintati un serviciu specializat la nivelul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, dedicat preluarii strazilor in patrimoniul PrimarieiCluj-Napoca.
Modalitatea de preluare a strazilor poate fi, conform legii, donatia sau exproprierea la un pret mai mult decat simbolic. Sunt convins ca fiecare strada poate fi adjudecata de catre municipalitate la simbolicul pret de numai 1 leu.
Consideram ca Primaria trebuie sa aiba un comportament proactiv privind preluarea strazilor. Actualmente predarea unei strazi in patrimoniul Municipiului este un adevarat calvar pentru cei care sunt proprietari actuali ai acelstora. in plus, nu putine sunt situatiile in care strazile nu sunt in proprietatea cuiva fiind nealocate vreunei persoane . Daca la toate acestea adaugam atitudinea ostila a functionarilor din Primarie si nepasarea complice a Consiliului Local reteta esecului este garantata”, se mai arata in petitie.

De asemenea in petitie se solicita reducerea taxelor si impozitelor locale pentru locuitorii acestor strazi cu caracter de ulita, pentru ca locatarii intretin aceste artere din fonduri proprii.

“Stimate Domnule Primar Emil Boc, si noi suntem fiii Clujului, ai orasului pe care il conduceti. O parte dintre noi suntem nascuti in Cluj-Napoca altii precum dumneavoastra am ales sa traim si sa muncim intr-un oras pe care l-am privit cu admiratie. Este dreptul nostru, al tuturor de a duce o viata decenta in capitala Transilvaniei. Va cerem numai sa va pese de noi, sa va pese de Cluj!”, au incheiat initiatorii petitiei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 4 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 4 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 4 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 6 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre î programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 8 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 9 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 10 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 11 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 11 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 11 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 12 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE