De cartier

Clujenii din Grigorescu susțin că sunt tratați cu indiferență: „Terminați odată cu minciunile trimise ca răspuns la sesizările făcute! S-a turnat asfalt cu roaba ca în epoca de piatră”

Clujenii din Grigorescu acuză administrația locală că îi tratează cu indiferență deoarece au trecut doi ani de când au solicitat să fie reparate gropile de pe pasajul 1 Decembrie, gropi care provoacă foarte mult zgomot, creând un disconfort major celor care locuiesc în apropiere. Cetățenii susțin că au fost făcute unele reparații în bătaie de joc, cu roaba ca în epoca de piatră.

„Oare cu câtă indiferență și bătaie de joc continuați să ne tratați referitor la o problemă pe care o seisizăm de mai bine de doi ani cu privire la gropile din pasajul 1 Decembrie 1918? Câtă incompetență! V-am rugat de atâtea ori să rezolvați problema gropilor peste care trec zilnic mii de mașini și care crează un sunet greu de suportat în casele noastre, zi și noapte. Opriți măcar traficul peste acea bucată de drum, dacă nu sunteți în stare să o reparați așa cum trebuie! Bucăți din asfalt sunt peste tot, care pun în pericol inclusiv siguranța circulației”.

”Vă rog să trimiteți o echipă să repare podul în zona afectată și să terminați odată cu minciunile trimise ca răspuns la sesizările făcute. De peste un an ne mințiți cum că s-ar fi demarat nu știu ce proceduri tehnice mincinoase. Reparația s-a făcut în bătaie de joc cu un târnăcop și s-a turnat asfalt cu roaba că în epoca de piatră. Indiferent de ce expertize faceți, aveți obligația să reparați zonele care afectează atât traficul cât și liniștea locatarilor din zona. Sunetul îngrozitor făcut de mașini la trecere peste zona afectată este de nesuportat”, susțin clujenii.

Un alt clujean își varsă nemulțumirile asupra primarului Boc, acesta susținând că o groapă de pe acest pasaj necesită reparații săptămânale din cauza lucrărilor de proastă calitate.

„Oare d-lui Boc i se pare normal ca o groapă să necesite asfaltare SĂPTĂMÂNAL? Așa arată la 10 zile de la asfaltare, dar groapa a început să se formeze a DOUA ZI după ce a fost asfaltată! De ce nu se poate asfalta să țină mai mult? DE CE?”, se întreabă clujeanul.

Primăria are răspunsuri diferite. Mai întâi au menționat că „s-au demarat procedurile pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea reabilitării și modernizării Pasajului 1 decembrie – Sun”, după care au precizat că „se vor efectua verificari in teren pentru identificarea celor semnalate, urmând a supune aprobării executarea remedierilor, dacă situația o impune”, iar unul dintre răspunsuri menționează faptul că „degradările semnalate au fost transmise prioritar spre remediere”. Indiferent de răspuns, adevărul este că acel pasaj necesită lucrări de modernizare pentru că este evident că reparațiile sunt total ineficiente.