De cartier

Clujenii din Borhanci solicită mai multe coșuri de gunoi pe străzi. Autoritățile așteaptă realizarea Centurii Metropolitane: «Nici în Japonia nu sunt coșuri de gunoi pe stradă…»

Scris de 830

Cea mai mare parte a proiectelor de modernizare din cartierul Borhanci sunt condiționate de realizarea centurii metropolitane, mai puțin proiectele imobiliare. Clujenii de aici au ajuns să ceară autorităților lucruri simple, de bun-simț: amplasarea coșurilor de gunoi pe străzi. Ce le răspund reprezentanții Primăriei: să mai meargă 100 m cu ambalajele în buzunar, până la cel mai apropiat coș. Argumentul? Nici în Japonia nu sunt amplasate coșuri stradale, dar e curat.

Educație liberală


Extinderea sensului giratoriu din Bohanci-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului este condiționată de realizarea centurii metropolitane.

Extinderea arterei Brâncuși, dar și a străzii Fagului, care leagă Gheorgheniul de Bună Ziua, sunt de asemenea dependente de aceeași centură ocolitoare, proiect ce nu dispune de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 • Strada Romul Ladea, ne sesizează cineva, lipsă coșuri de gunoi, cel puțin în zona numerelor 25-27, și lipsă curățenie – a fost intervenția moderatorului.

Acuma vreau să spun, chiar cu riscul de supăra pe cineva, nu vom putea pune coșuri de gunoi pe fiecare stâlp de iluminat.

Pentru că fiecare cetățean al municipiului Cluj-Napoca trebuie să aibă și responsabilitate.

Și în mare măsură, cetățenii, în foarte mare măsură, cetățenii municipiului Cluj-Napoca au această responsabilitate: dacă am o hârtie, pot să o pun în buzunar și să mă mai duc încă 50 m până la primul coș de gunoi și să o pun în coșul respectiv sau să o pun în casă, în momentul în care ajung în casă, și să nu o arunc pe stradă.


Să punem coșuri de gunoi pe fiecare stâlp – nu o să putem face chestiunea asta.

În Japonia, de exemplu, nici nu sunt coșuri de gunoi pe stradă, pentru că oamenii își pun în sacoșă ce au de aruncat și se duc mai departe.

Cred că mai avem de lucrat cu toții la aceste aspecte și, da, mai sunt lucruri de îmbunătățit în ceea ce privește curățenia stradală și curățenia în general”, a afirmat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio.

«Anul cartierelor 2021» s-a încheiat, iar strada Romul Ladea, din cartierul Borhanci, a rămas o uliță la fel de mărginașă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 8 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 11 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 14 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 14 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 15 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 16 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 16 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 17 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 17 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 19 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 20 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE