Din oras

Clujenii de pe strada Fânațelor, sătui de minciunile Primăriei: „Am ajuns bătaia voastră de joc, an de an. Mințiți și promiteți cu nerușinare fără să faceți nimic”

Strada Fânațelor, o uliță dintr-o zonă a Clujului aflată în continuă dezvoltare, este un coșmar pentru toți șoferii clujeni care sunt nevoiți să o folosească zilnic. De mai bine de doi ani, locuitorii din zonă cer Primăriei să le fie asfaltată strada, Și tot ce primesc sunt promisiuni și minciuni. Aceștia au ajuns deja la capătul răbdării, sătui să mai fie bătaia de joc a autorităților locale.

„Domnilor de la Primăria Cluj, a trecut și vara, promisiunile voastre au rămas aceleași, ca la alegeri. Ați dat Favorabil de nenumarate ori sesizărilor, că modernizati strada FÂNAȚELOR, ați promis că se face, v-am întrebat în repetate rânduri CAND se va face – nu ați răspuns nimic concret, doar aiureli și vorbe goale. A venit toamna, au trecut 3 luni de la ultima promisiune. Vă rugăm să ne spuneți ce ați realizat în aceste 3 luni? Care este progresul? În ce stadiu sunteți cu modernizarea străzii FÂNAȚELOR? Ce mai aveți de făcut și CÂND se modernizează? Vrem răspuns concret, cu data și cu ce anume ați demarat pănă acum pe banii noștri. Să vedem pentru ce ați fost plătiți. Strada este într-o stare critică. Vă face de rușine, nu suportă amânare. CÂND interveniți?”

Răspunsul celor din Primăriei este standard. Un răspuns de care clujenii s-au săturat până peste cap. OSĂ facem, OSĂ modernizăm. Când? Nu se știe.

„Pe strada Fânațelor s-a intervenit cu lucrări specifice străzilor nemodernizate, urmând a fi monitorizat stadiul acestora. De asemenea, str. Fânațelor este cuprinsă în programele de întreținere specifice străzilor nemodernizate desfășurate la nivelul Municipalității, urmând a se interveni în funcție de alocările bugetare. Reiterăm faptul că vom include str. Fânațelor în programele de modernizare desfășurate la nivelul municipalității”, este răspunsul standard al celor din Primărie.

Clujenii acuză Primăria că îi ia de proști pentru că an de an reiterează aceleași promisiuni fără fundament. Oamenii sunt sătui de aceleași răspunsuri trase la indigo care nu spun nimic concret, timp în care strada se degradează tot mai mult de la lună la lună.

„Noi am întrebat când se modernizează strada Fanațelor. Ați răspuns de nenumărate ori că este în lucru obținerea autorizației. Acum v-am întrebat în ce stadiu sunteți și ați dat înapoi: ne-ați răspuns că este cuprinsă în programul de lucrări specifice străzilor nemodernizate. Pagina asta de sesizări este ca să puteți să luați oamenii de proști? Adică noi întrebăm ceva și voi dați copy-paste la niște minciuni și promiteți același lucru fără temei? Când s-a intervenit ultima oară cu lucrări pe această stradă? De cel puțin 1 an și jumătate aici nu s-a reparat nimic, nu s-a aruncat o lopată de pietriș. Când și despre ce lucrări vorbiți? Și cel mai important, încă o dată: când se modernizează stradă Fânațelor? Am ajuns bătaia voastră de joc, an de an. Mințiți și promiteți cu nerușinare fără să faceți nimic. Vrem să asfaltați și să luminați această stradă de coșmar. De ce vă bateți joc de oameni? Unde se duce bugetul pentru modernizare? Este o stradă desprinsă dintr-un film de groază și nu vă pasă că vă plătim an de an salarii și taxe. Nu vă e rușine să vă lăudați an de an cu ce lucruri mărețe ați făcut, iar strada Fânațelor să arate a ruine, tranșee, bombardament și să mergem pe întuneric fără borduri, doar cu gropi și gunoaie ? Asta e Clujul pe care îl promiteți oamenilor la alegeri? Pentru ce sunteți plătiți ? Cine răspunde de batjocură asta? Când modernizați str Fânațelor ? Când începeți lucrările?”, își varsă frustrarea un alt clujean.

După ani de zile de promisiuni, Primăria a ajuns la concluzia că strada este prea îngustă pentru a beneficia de ample lucrări de modernizare. Clujenii se întreabă de ce le-a trebuit atât timp să ajungă la această concluzie și ce intenționează să facă în acest context.

„După atâtea promisiuni, amânări și minciuni, ați venit cu scuza că str. Fânațelor este prea îngustă. Evident că nu va ceda nici Auchan și nimeni altcineva teren pentru această stradă. Acum, cunoscând cele de mai sus, va întrebăm direct, oficial: Dacă strada Fânațelor nu se va mai lăți, când vom avea lumină și asfalt pe această stradă distrusă din orașul Smart Cluj-Napoca?”, întreabă un alt cetățean.

Strada Fânațelor este mai degrabă o uliță, atât de îngustă încât cu greu pot să treacă două mașini. Strada se află într-o zonă care s-a dezvoltat în ultimii ani, iar autorizațiile de construire s-au dat fără a se ține cont de necesitatea adaptării infrastructurii. S-a construit în neștire fără a exista obligația pentru investitori să realizeze un drum de acces decent spre noile proprietăți. Dacă tot a emis acele autorizații de construire, Primăria ar trebui să găsească soluții și pentru modernizarea străzii, dacă tot avem un oraș pentru oameni și nu pentru profit, sic!